Rutierul olandez Thomas Dekker a fost suspendat doi ani pentru dopaj

Ciclistul olandez Thomas Dekker a fost suspendat doi ani de federaţia de specialitate din Olanda, după ce a fost depistat pozitiv cu EPO.

21 afișări
Imaginea articolului Rutierul olandez Thomas Dekker a fost suspendat doi ani pentru dopaj

Rutierul olandez Thomas Dekker a fost suspendat doi ani pentru dopaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dekker, care a fost concediat anul trecut de echipa sa, Silence, va fi suspendat până pe 1 iulie 2011.

Thomas Dekker a fost supus unui control antidoping pe data de 24 decembrie 2007, însă rezultatele au fost negative. Ulterior, în mai 2009, s-au efectuat noi analize pe proba de urină ce îi fusese prelevată în decembrie 2007, în urma cărora s-a constatat că sportivul s-a dopat cu EPO. În momentul controlului, sportivul olandez concura pentru echipa Rabobank.

Potrivit deciziei forului olandez, rezultatele obţinute de Dekker după data de 24 decembrie 2007 au fost anulate.

Dekker (25 de ani) a recunoscut că s-a dopat, însă el a declarat, în luna octombrie a anului trecut, că intenţionează să-şi continue cariera.

Thomas Dekker are în palmares titlul de campion al Olandei în 2004 şi 2005 şi a câştigat cursa Tirreno-Adriatico în 2006 şi Turul Lombardiei în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici