Ruud trece de Rune în duelul scandinav de la Roland Garros

Pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, Casper Ruud a trecut în patru seturi disputate de un alt scandinav Holger Rune, pe terenul Philippe-Chatrier.

578 afișări
Imaginea articolului Ruud trece de Rune în duelul scandinav de la Roland Garros

Sursa foto: MediafaxFoto

Miercuri seară, norvegianul, al patrulea favorit, a obţinut o victorie cu 6-1, 6-2, 3-6, 6-3 împotriva danezului, continuând astfel să lupte pentru o a doua finală consecutivă la turneul major pe zgură.

Ruud a ajuns la 5-1 în meciurile directe ale celor doi, răzbunând înfrângerea din semifinala de la Roma de luna trecută. Toate cele şase întâlniri dintre ei au avut loc pe zgură. Câştigând confruntarea dintre doi dintre cei mai de succes jucători pe zgură din acest sezon, Ruud a obţinut a 16-a victorie pe această suprafaţă în 2023 (16-5), ajungând la egalitate de victorii cu Rune (16-4).

Victoria l-a urcat pe Ruud deasupra lui Rune, pe locul 5 în clasamentul Pepperstone ATP Live; el ar putea să treacă de Stefanos Tsitsipas şi să îşi menţină statutul de nr. 4 mondial dacă ajunge în a treia sa finală de Grand Slam, dar nu poate urca mai sus nici măcar dacă va câştiga primul său titlu major. Jucătorul de 24 de ani îl va întâlni pe Alexander Zverev în semifinalele de vineri, după ce germanul l-a învins miercuri, mai devreme, în patru seturi, pe Tomas Martin Etcheverry.

Ruud a dominat primele două seturi ale sfertului de finală, în timp ce adversarul său în vârstă de 20 de ani părea să vrea să repete isprava victoriei sale în cinci seturi împotriva lui Francisco Cerundolo în turul al patrulea. Dominaţia norvegianului în schimburile de mingi l-a făcut pe Rune să se chinuie să găsească un răspuns, danezul greşind la mare distanţă de pe linia de fund şi asumându-şi fără succes riscuri pentru a scurta punctele.

După ce a salvat o minge de break în primul game al setului trei, Rune a a dat semne de revenire cu un break timpuriu, încercarea sa fiind stimulată de publicul de pe Chatrier. Alimentat de reuşitele cu forehand-ul său, Rune şi-a ridicat nivelul de tenis pentru a câştiga setul fără să se confrunte cu o altă minge de break. Revirimentul său a fost întrerupt când Ruud a făcut break pentru 3-1 în setul al patrulea.

Danezul a salvat două mingi de meci pe ropriu serviciu, pentru a ajunge la 3-5. Dar al patrulea favorit nu a avut nicio problemă în a închide meciul la serviciu, obţinând victoria la a cincea minge de meci.

El revine astfel în semifinale - o etapă în care are 3-0 la turneele majore.

Rune, care a avut cele mai bune două evoluţii la turneele majore, ajungând în sferturi la rând la Roland Garros, este al doilea danez care atinge această fază în mai multe turnee majore, după Kurt Nielsen. El a pierdut şansa de a deveni primul danez semifinalist la simplu masculin la un turneu major de la Jan Leschly, la Campionatele SUA din 1967.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ruud,
rune,
roland garros

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici