S-a încheiat Raliul Dakar. Emanuel Gyenes a terminat pe locul 23 la general

  • Ultima etapă a Raliului Dakar, a 12-a, i-a adus românului Emanuel Gyenes o clasare pe locul 30, vineri, şi poziţia a 23 în clasamentul general final.
  • Gyenes reuşeşte astfel să încheie cel mai dificil raliu la clasa moto pentru a 12-a oară din 14 participări.
225 afișări
Imaginea articolului S-a încheiat Raliul Dakar. Emanuel Gyenes a terminat pe locul 23 la general

Declarat legendă a competiţiei, titlu primit de toţi cei care au participat de cel puţin 10 ori în Dakar Rally, românul a concurat şi anul acesta la categoria Original by Motul Male Moto, cea în care riderii nu beneficiază de asistenţă tehnică, fiind nevoiţi să-şi întreţină singuri motocicletele.

Organizatorii au decis încă din ediţia din 2023, ca acei concurenţi care s-au clasat în primii 20 sau au urcat deja pe podiumul Male Moto, să nu mai puncteze în clasamentul categoriei, astfel că Emanuel Gyenes nu a mai fost prezent în clasamentul oficial decât la general şi la Rally 2, unde a încheiat pe locul 11, în clasamentul final.

Totuşi, dacă Gyenes ar fi primit puncte la Male Moto, ar fi fost clasat anul acesta pe locul 2, după austriacul Tobias Ebster, debutant în competiţie.

Înainte de startul ultimei etape, Gyenes a scris un mesaj cu subînţeles pe pagina sa de facebook, dând parcă de înţeles că aceasta e ultima sa participare:

„Un ultim „dans” Benji? #Dakar2024 Astăzi, ne întrecem în etapa a 12-a şi ultima a celei de-a 5-a #dakarrally desfăşurată în Arabia Saudită Începem în funcţie de clasamentul etapei 11, nu în ordine inversă ca anul trecut! Total 326 km, etapă specială 174 km.

În meniul zilei de azi avem canioane, pietre ascunse în nisip, pasaje strânse pe creste mici de munte, platou pietriş, un râu mare, nisipos, cu vegetaţie, un platou denivelat cu vegetaţie, navigaţie dificilă şi o frumoasă secţiune stil #WRC paralelă cu Marea Roşie.

Aceasta este cea de-a doua ediţie a Dakar Rally unde eu şi Benjamin Melot - The ROAD to DAKAR concurez ca ambasadori la categoria #OriginalByMotul / #MalleMoto - fără asistenţă. Pentru noi, principalul accent este clasamentul general, deoarece nu primim puncte pentru că suntem deja pe podiumul Original. Şi, bineînţeles, încercăm să împărtăşim cât mai multe din experienţa noastră acumulată în cursele #dakaraly.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici