S-a scris istorie în Turul Franţei. Mark Cavendish a egalat recordul de victorii deţinut de legendarul Eddy Merckx

Ciclistul britanic Mark Cavendish (Deceuninck - Quick – Step) a reuşit vineri să egaleze recordul de victorii de etapă obţinute în Turul Franţei, record deţinut de legendarul rutier al anilor 70, Eddy Merckx – The Cannibal, care trecuse primul linia de sosire de 34 de ori, în etapele Marii Bucle.

236 afișări
Imaginea articolului S-a scris istorie în Turul Franţei. Mark Cavendish a egalat recordul de victorii deţinut de legendarul Eddy Merckx

S-a scris istorie în Turul Franţei. Mark Cavendish a egalat recordul de victorii deţinut de legendarul Eddy Merckx

Mark Cavendish s-a impus în sprintul final al etapei de plat cu numărul 13 (219,9 km), care s-a desfăşurat între Nimes şi Carcassonne, cu un finish devastator, în urma căruia chiar şi lansatorul său, Michael Morkov, a trecut pe locul 2.

Pe poziţia a treia s-a clasat belgianul Jasper Philipsen, de la Alpecin Fenix.

Mark Cavendish rămâne lider detaşat şi în clasamentul intermediar pe puncte al sprinterilor, în timp ce tricoul galben de lider al clasamentului general rămâne deocamdată lipit de slovenul Tadej Pogacar, de la UAE Team Emirates.

Nici o modificare nu s-a înregistrat în ierarhia căţărătorilor, care au vut în joc un singur punct în etapa de vineri. Astfel, prima poziţie rămâne ocupată de columbianul Nairo Quintana (Team Arkea – Samsic)

Premiul pentru cel mai combativ rutier al etapei i-a revenit francezului Quentin Pacher, de la B&B Hotels P/B KTM

De sâmbătă, caravana Turului Franţei se mută în Pirinei, cu o etapă a 14-a de încălzire, cu căţărări repertoriate doar de grad 2 şi 3, dar şi cu o „specială” foarte scurtă şi cu un finish în coborâre, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 400 de metri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici