S-au încheiat preliminariile Champions League. Inter Milano, dată afară din Europa

  • Neymar cu trei goluri şi Mbappe cu două au adus victoria francezilor de la PSG în meciul amânat de marţi pe miercuri din cauza scandalului iscat de arbitrul român Sebastian Colţescu
  • Liverpool şi Atalanta şi-au asigurat la rândul lor calificarea în optimile UEFA Champions League.
846 afișări
Imaginea articolului S-au încheiat preliminariile Champions League. Inter Milano, dată afară din Europa

Celelalte echipe calificate în optimi sunt Bayern şi Atletico (Grupa A), Real şi Munchengladbach (Grupa B), respectiv Manchester City şi FC Porto (Grupa C). În Europa League vor juca la primăvară Salzburg, Shakhtior, Olympiakos şi Ajax.

  • PSG - Basaksehir Istambul 5-1 (3-0)

Meciul dintre PSG şi Basaksehir Istambul, întrerup marţi din pricina unui scandal cu tentă rasistă, s-a încheiat miercuri seara cu scorul de 5-1 pentru francezi. Partida a fost reluată din minutul 14, de la scorul de 0-0, având la centru o brigadă nouă de arbitri. Pentru gazde au marcat Neymar de trei ori şi Mbappe de două ori. Turcii au punctat şi ei cu un gol norocos al lui Topal. PSG ocupă primul loc în grupă, urmată de RB Leipzig, ambele calificându-se în primăvara Champions League.

  • Midtjylland - Liverpool 1-1 (0-1)

Englezii au ajuns în Danemarca din postură de calificaţi, dar au jucat totuşi cu majoritatea titularilor. Salah a stabilit scorul pauzei (0-1), însă danezii au egalat în partea a doua, realizând astfel al doilea punct din aceste preliminarii.

  • Ajax Amsterdam - Atalanta Bergamo 0-1 (0-0)

Italienii aveau nevoie de un egal, pe care îl şi obţinuseră până în minutul 85, când Muriel, intrat în repriza secundă, a marcat pentru toate cele 3 puncte. Atalanta se califică din nou în optimile competiţiei. Ajax rămâne pe 3 şi merge în Europa League.

  • Bayern Munchen - Lokomotiv Moscova 2-0 (0-0)

Batavii erau deja calificaţi înaintea acestui meci şi întâlneau o echipă rusă foarte motivată, care încă mai avea şanse la calificare în Europa League. Lokomotiv a rezistat o singură repriză, nemţii marcând de două
ori după pauză pentru a rămâne neînvinşi în grupă, cu 5 victorii şi un egal.

  • Inter Milano - Shakhtior Donetk 0-0 (0-0)

Meci crucial pentru milanezi, care aveau nevoie de o victorie pe teren propriu pentru a se califica în optimile UCL, coroborată cu o înfrângere a nemţilor de la Munchengladbach. Orice altă combinaţie i-ar fi scos
definitiv din competiţiile europene. Ucrainienii s-au apărat italieneşte, păstrând poarta intactă şi calificându-se în Europa League.

  • Real Madrid - Borusia Munchengladbach 2-0 (2-0)

Benzema a reuşit dubla în prima jumătate de oră a meciului, asigurând fotoliul de lider al grupei B pentru spanioli. Nemţii au tremurat până în ultima clipă a meciului de la Milano. Egalul smuls de Shakhtior în Italia le-a adus cadou locul doi şi un loc în optimi, în primăvară.

  • Manchester City - Marseille 3-0 (0-0)

Singura miză a „cetăţenilor” a fost întâietatea în Grupa C, în timp ce francezii încă sperau la un loc 3. Englezii nu le-au dat însă nici o şansă, păstrându-şi invincibilitatea prin golurile marcate de Torres, Aguero şi Sterling, toate în repriza secundă.

  • Olympiakos Atena - Fc Porto 0-2 (0-1)

Lusitanii aveau asigurat locul 2 în grupă, deci ar fi putut lăsa garda jos în Grecia. Nu a fost aşa, portughezii marcând de două ori, câte o dată în fiecare repriză. Chiar şi învinşi şi cu un om în minus spre final, grecii au profitat de înfrângerea francezilor de la Marseille şi s-au clasat în final pe locul 3.

  • Salzburg Viena - Atletico Madrid 0-2 (0-1)

Austriecii nu se puteau baza doar pe Bayern pentru a fi siguri de locul 3, aşa că erau motivaţi să obţină un rezultat bun. Atletico a prins însă o zi bună şi a adus toate cele 3 puncte din Austria. Vienezii au prins în cele din urmă un loc în Europa League.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici