Sabalenka, a cincea jucătoare sub 30 de ani care depăşeşte 20 de milioane de dolari premii în bani

Aryna Sabalenka a părăsit turneul WTA Finals în faza semifinalelor, însă nu a plecat cu mâna goală. Vedeta din Belarus a părăsit oraşul staţiune mexican Cancun după ce a câştigat 648.000 de dolari, trecând astfel de 20 de milioane de dolari în premii în bani în întreaga carieră.

203 afișări
Imaginea articolului Sabalenka, a cincea jucătoare sub 30 de ani care depăşeşte 20 de milioane de dolari premii în bani

Sabalenka, a cincea jucătoare sub 30 de ani care depăşeşte 20 de milioane de dolari premii în bani

Sabalenka, acum numărul doi mondial, devine astfel doar a cincea jucătoare WTA cu vârsta sub 30 de ani care atinge această bornă.

Câştigurile din carieră ale Sabalenkei se ridică acum la 20.377.563 de dolari, alăturându-se lui Naomi Osaka, Elina Svitolina, Ashleigh Barty şi Iga Swiatek în acest club. Jucătoarea în vârstă de 25 de ani este, de asemenea, a 24-a jucătoare la nivel global care atinge această cifră în clasamentul general al premiilor din toate timpurile.

Sabalenka a depăşit-o pe Sam Stosur pe locul 23 în listă după ce a bifat două victorii în faza grupelor a WTA Finals. Campania ei de la Cancun a fost oprită de poloneza Iga Swiatek, care a detronat-o ş pe Sabalenka de pe primul loc în clasament.

În ciuda scurtei sale prezenţe ca număr 1 mondial (opt săptămâni), jucătoarea din Minsk s-a bucurat de cel mai productiv sezon WTA din cariera sa de până acum. Ea are un bilanţ de 55 victorii şi 14 înfrângeri în acest an, ceea ce se traduce printr-o rată de victorii de 79,7%, cea mai bună din carieră.

Sabalenka a avut un start spectaculos în 2023, câştigând două titluri în ianuarie, inclusiv un prim titlu de simplu de Grand Slam la Australian Open. Ea a ajuns în alte patru finale, câştigând Madrid Open în timpul sezonului pe zgură, şi a terminat pe locul al doilea în trei rânduri.

Puternica belarusă a fost singura jucătoare care a ajuns în semifinale sau finale la toate cele patru turnee de Grand Slam din acest sezon. În această perioadă, ea a ajuns, de asemenea, în a doua sa finală majoră la US Open, dar nu a reuşit să se impună în faţa tinerei senzaţii americane Coco Gauff.

Sabalenka îşi încheie cel mai bun sezon personal în circuitul WTA, câştigând 8.202.653 de dolari. Ea a condus clasamentul până în ultima săptămână a sezonului, când Iga Swiatek a detronat-o după ce a fost neînvinsă în turneele de la final de an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici