Sabalenka eliminată de Muchova după ce a avut minge de meci şi avantaj 5-2 în decisiv

Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă joi de Karolina Muchova într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de la Roland Garros, într-o semifinală de peste trei ore de joc cu mai multe răsturnări de situaţie. Jucătoarea cehă şi-a asigurat în premieră un loc în finala openului parizian.

360 afișări
Imaginea articolului Sabalenka eliminată de Muchova după ce a avut minge de meci şi avantaj 5-2 în decisiv

Sabalenka eliminată de Muchova după ce a avut minge de meci şi avantaj 5-2 în decisiv

Ambele jucătoare au fost dominante în drumul lor spre semifinale, Muchova pierzând doar un singur set, în timp ce bielorusa le-a câştigat pe toate. Cele două s-au mai întâlnit o dată în circuitul WTA, iar Sabalenka a fost mai bună şi atunci, câştigând în două seturi în urmă cu patru ani.

Însă la Roland Garros 2023, lucrurile au stat altfel. Numărul 2 mondial s-a confruntat cu multă presiune, mai ales în afara terenului de tenis, susţinând că a simţit lipsă de respect, din cauza conferinţelor de presă şi a deciziei ei de nu participa la acestea.

Muchova a fost jucătoarea mai bună în setul de debut, pe care l-ar fi putut câştiga încă din al zecelea game, după ce a reuşit break-ul. Însă numărul 43 mondial nu a valorificat mingea de set avută, cedând game-ul, pentru a duce apoi setul la tiebreak.

După o oră şi nouă minute, cehoaica a câştigat tie-break-ul cu 7-5 şi implicit primul set.

Deşi fosta număr 19 mondial şi semifinalistă la Australian Open 2021 a deschis setul secund cu un alt break, Sabalenka şi-a amintit că este favorită şi a răspuns cu două break-uri pentru un avantaj de 4-3 în setul secund.

Un avantaj cedat apoi ducând meciul de peste două ore la un nou tiebreak. De data aceasta, au fost mult mai multe mini-break-uri şi şanse de ambele părţi, dar Muchova nu a reuşit să închidă meciul, astfel că meciul a ajuns în decisiv.

Sabalenka a dominat setul trei şi s-a desprins la 5-2 şi minge de break şi de meci în game-ul al optulea. Cehoaica a salvat şi a început cursa de revenire, reuşind un incredibil şir de 5 game-uri consecutive câştigate

Muchova a câştigat 12 din următoarele 13 mingi jucate, iar la 5-5 şi 15-0, a condus pentru prima dată în setul decisiv. Acesta a fost momentul în care Sabalenka a luat decizia de a-şi schimba racheta şi, chiar dacă iniţial părea să o fi ajutat, jucătoarea cehă a adunat un alt şir de puncte, făcând din nou break şi servind pentru meci.

Muchova a gestionat bine presiunea şi a câştigat game-ul pe propriul serviciu la zero, asigurându-şi calificarea în prima ei finală de Grand Slam cu scorul de 7-6(5), 6-7(5), 7-5.

Muchova o va întâlni în finală pe câştigătoarea meciului dintre Beatriz Haddad Maia şi Iga Swiatek.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici