Sabalenka se califică în turul doi la Roland Garros cu o victorie marcată de huiduieli

Bielorusa Aryna Sabalenka s-a calificat duminică în turul al doilea al Openului Franţei cu o victorie cu 6-3, 6-2 în faţa ucrainencei Marta Kostyuk, într-o confruntare din debutul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Bielorusa a părut a fi huiduită de o partea a publicului.

385 afișări
Imaginea articolului Sabalenka se califică în turul doi la Roland Garros cu o victorie marcată de huiduieli

Sabalenka se califică în turul doi la Roland Garros cu o victorie marcată de huiduieli

Huiduielile au putut fi auzite după meci, după ce Kostyuk a refuzat să dea mâna cu adversara sa, după ce declarase în prealabil că nu va face acest lucru cu jucătorii ruşi şi belaruşi din cauza invaziei Moscovei.

Sabalenka, a declarat că iniţial a crezut că huiduielile o vizau pe ea.

"A fost un meci foarte greu, mă refer la greu din punct de vedere emoţional. Îmi pare rău băieţi, nu am înţeles la început, am crezut că aceste huiduieli erau împotriva mea, aşa că am fost puţin surprinsă", a spus ea.

"Dar apoi am simţit susţinerea voastră, aşa că vă mulţumesc foarte mult".

Numărul doi mondial a declarat anterior că nu are nimic împotriva ucrainenilor şi că îi pare rău pentru. Belarusul a fost o scenă pentru acţiunile Rusiei.

Sabalenka a părut să aibă probleme pe serviciul ei la începutul meciului şi a fost condusă cu 2-3, dar Kostyuk, nu a putut să îşi fructifice avantajul, iar campioana de la Australian Open a ripostat imediat cu un voleu puternic din crosscourt pe minge de break.

Sabalenka, a doua favorită, a încheiat primul set cu stil în faţa unui public mai puţin numeros de pe Court Philippe Chatrier, înainte de a începe să domine setul următor cu un break timpuriu şi un altul pentru a conduce cu 4-1, în timp ce Kostyuk a dat semne că va ceda.

Bielorusa şi-a ridicat din nou nivelul de joc în finalul meciului pentru a salva două mingi de break şi a încheia victoria în 71 de minute.

În turul secund, Sabalenka o va întâlni pe compatrioata sa Iryna Shymanovich, numărul 211 WTA, venită din calificări, care a trecut în primul tur de maghiara Panna Udvardy, cu 6-7 (6), 6-3, 6-1.

În turul secund au mai trecut duminică australiana Storm Hunter (202 WTA), poloneza Magdalena Frech (87 WTA, care a trecut de capul de serie nr. 29, chineza Shuai Zhang.

Argentiana Nadia Podoroska (101 WTA), Kamilla Rakhimova din Rusia şi belgiana Elise Mertens, sunt la rândul lor în turul doi la Roland Garros.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici