Sabău: Eu cred că Şahtior sărbătoreşte Cupa UEFA, acesta ar putea fi avantajul nostru

Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, consideră că adversara din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Şahtior Doneţk, încă sărbătoreşte câştigarea Cupei UEFA, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru echipa sa.

11 afișări
Imaginea articolului Sabău: Eu cred că Şahtior sărbătoreşte Cupa UEFA, acesta ar putea fi avantajul nostru

Sabău: Eu cred că Şahtior sărbătoreşte Cupa UEFA, acesta ar putea fi avantajul nostru (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Eu cred că ei încă se gândesc la Cupa UEFA, cred că încă sărbătoresc acel joc. Va fi foarte greu să motivezi nişte jucători care au obţinut o performanţă precum Cupa UEFA, care şi-au îndeplinit un obliectiv important. Nu poţi avea motivaţie, determinare şi aici cred că ar trebui să avem încredere în şansa noastră. În fotbal se poate întâmpla orice atunci când crezi în tine, în pregătirea pe care o faci. Nu trebuie să ne gândim că nu avem nicio şansă şi voi avea grijă ca în perioada următoare să lucrez foarte mult la psihicul jucătorilor", a declarat Sabău din cantonamentul pe care FC Timişoara îl susţine la Karnten, în Austria.

Tehnicianul crede că ar putea constitui un avanatj faptul că echipa sa va juca cea de-a doua manşă pe teren propriu.

"Întâlnim o echipă mai valoroasă decât noi, dar cred că avem şi noi atuurile noastre şi nu cred că e bine să ne considerăm victime dinainte, că nu avem nicio şansă. Ei sunt cei despre care toată lumea vorbeşte, nouă nu ni se dă nicio şansă. Timişoara e la început, dar de multe ori determinarea şi atitudinea pot fi hotărâtoare. Trebuie să jucăm cu ambiţie, cu orgoliu, cu o concentrare mare şi este posibil ca ei să fie mai relaxaţi, mai încerzători poate în valoare lor. Poate fi un avantaj că meciul retur îl jucăm pe teren propriu, având în vedere publicul de la Timişoara. Jucătorii sunt obligaţi să joace cu detrerminare, să pună sufletul în joc", a declarat tehnicianul Timişoarei.

Referitor la relaţia cu antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, cu care a colaborat când a fost jucător la Dinamo, Brescia, Reggiana şi Rapid, Sabău spune că faptul că îşi cunoaşte adversarul nu este un avantaj.

"Am obţinut foarte multe lucruri bune în 8 ani de zile cât am lucrat cu Mircea Lucescu, căruia nu pot să nu îi port un respect deosebit. Îi transmit să fie sănătos că de performanţă nu duce lipsă. Să mă lase pe mine să le obţin. Lucescu schimbă metodele de lucru de la an la an. Nu a rămas acelaşi antrenor de când îl cunosc eu. E adevărat că are modul lui de a antrena, mentalitatea lui, care nu se schimbă, dar metyodele nu rămân aceleaşi. ", a mai spus Sabău la sport.ro.

Antrenorul FC Timişoara a declarat, în glumă, că îi va cere lui Mircea Lucescu informaţii depre starea de sănătate a jucătorilor formaţiei ucrainene şi despre stilul de joc: "L-am sunat ieri pe Mircea Lucescu, am vorbit şi cu Răzvan şi am înţeles că lucrurile stau bine. O să-l sun şi azi, sper să-mi răspundă, poate îmi dă şi mie nişte informaţii, ce accidentaţi are, ce formulă de echipă va folosi..."

Formaţia FC Timişoara va întâlni echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi ce a avut loc, vineri, la Nyon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici