Salah marchează de două ori şi Liverpool învinge Newcastle cu 4-2

Mohamed Salah a reuşit două goluri în repriza a doua compensând un penalty ratat, iar Liverpool a început noul an cu trei puncte avans în fruntea clasamentului Premier League, graţie victoriei cu 4-2 în faţa lui Newcastle United, luni, pe Stadionul Anfield afectat de ploaie.

132 afișări
Imaginea articolului Salah marchează de două ori şi Liverpool învinge Newcastle cu 4-2

Salah marchează de două ori şi Liverpool învinge Newcastle cu 4-2

Echipa lui Juergen Klopp, care a început ziua la egalitate de puncte cu Aston Villa, are acum 45 de puncte din 20 de meciuri. Villa are 42 de puncte, în timp ce Manchester City, care a jucat cu un meci mai puţin, se află pe locul al treilea, cu 40 de puncte. Newcastle este pe locul nouă, cu 29.

"A fost un meci senzaţional din partea echipei mele", a declarat Klopp pentru BBC. "Am început extrem de vioi. Super meci. Mi-au plăcut atât de multe aspecte ale jocului, cu excepţia golurilor pe care le-am primit.”

Mohamed Salah, care are 151 de goluri în Premier League pentru Liverpool, a marcat două goluri care l-au dus la egalitate cu Erling Haaland de la City ca şi cel mai bun marcator în Premier League, cu 14 goluri. El este la vârful clasamentului şi la capitolul pase de gol, la egalitate cu Ollie Watkins de la Villa, cu opt.

Liverpool a dominat meciul, iar Salah, care a ratat un penalty în prima repriză, şutând direct în portarul Martin Dubravka, a reuşit în cele din urmă să deschidă scorul în minutul 49, când Darwin Nunez l-a servit pentru o finalizare din apropiere.

Alexander Isak a marcat împotriva cursului jocului pentru Newcastle în minutul 54, din pasa lui Anthony Gordon.

Curtis Jones a readus echipa gazdă în avantaj în minutul 74, cu o lovitură de cap după o pasă de la Diogo Jota, iar Cody Gakpo a marcat patru minute mai târziu, servit de Salah (3-1).

Sven Botman a redus din diferenţă pentru Newcastle în minutul 81, înainte ca Salah, care a jucat ultimul său meci înainte de a pleca la Cupa Africii pe Naţiuni, să înscrie din penalty, după ce Jota a fost faultat de Dubravka, pentru a pecetlui victoria în minutul 86.

"Este un rezultat mare pentru noi. Meciul a fost foarte intens şi am reuşit să luăm trei puncte, iar acum suntem în fruntea clasamentului. Trebuie să rămânem calmi şi să câştigăm fiecare meci", a declarat Salah pentru Sky Sports.

Newcastle a pierdut acum patru din ultimele cinci meciuri de campionat şi va înfrunta campioana Manchester City pe 13 ianuarie, după ce sâmbătă va întâlni în turul al treilea al Cupei Angliei pe rivala Sunderland.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici