Salah pe urmele legendarului Ian Rush. Liverpool, prima echipă engleză cu randament 100% în CL

Liverpool a devenit prima echipă engleză care a câştigat toate cele şase meciuri din grupele Ligii Campionilor, încheind parcursul perfect prin victoria cu 2-1, în deplasare, împotriva lui AC Milan, care a fost astfel eliminată din toate competiţiile europene, ocupând ultimul loc în grupă.

242 afișări
Imaginea articolului Salah pe urmele legendarului Ian Rush. Liverpool, prima echipă engleză cu randament 100% în CL

Salah pe urmele legendarului Ian Rush. Liverpool, prima echipă engleză cu randament 100% în CL

Antrenorul Jurgen Klopp a făcut opt schimbări, calificarea în optimi fiind deja asigurată în calitate de câştigătoare a grupei, în timp ce liderul din Serie A s-a prezentat cu cea mai bună formulă de joc, în frunte cu Ibrahimovic şi cu titularul Maignan în poartă.

Reds au încheiat grupa B cu un bilanţ de 100%, golurile lui Mohamed Salah şi Divock Origi asigurând cele trei puncte în ultimul meci, după ce Fikayo Tomori îi adusese pe rossoneri în avantaj în minutul 29.

Mohamed Salah a fost titular şi şi-a demonstrat încă o dată instinctul său de prădător cu golul egalizator şapte minute după deschiderea scorului.

Astfel, prolificul Salah a devenit primul jucător de la Liverpool care înscrie peste 20 de goluri în 5 sezoane consecutive, în toate competiţiile, după legendarul Ian Rush, care a făcut acest lucru în 6 sezoane consecutive (1981-82 - 1986-87).

Mohamed Salah a devenit totodată al doilea jucător care marchează în 7 meciuri consecutive ale clubului său în deplasare în Liga Campionilor, după Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 2013-2014).

După meci, antrenorul Jurgen Klopp a declarat la BT Sport: „Foarte mândru. A fost un meci incredibil, sunt atât de fericit pentru atât de multe lucruri pe care le-am văzut în seara asta. Performanţa a fost absolut remarcabilă.

Ceea ce au făcut băieţii în seara asta... nu aş putea fi mai mândru. A fost un meci incredibil. Sunt foarte fericit. Performanţa a fost excepţională. Am avut 21 de şuturi şi atât de multe situaţii în care am jucat extraordinar de bine şi ne-am apărat cu pasiune şi bine organizaţi."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici