Săndoi, impresionat de forţa Olandei

Antrenorul reprezentativei de tineret a României, Emil Săndoi, a asistat la meciul amical Olanda - Ucraina, scor 3-0, şi a declarat că a fost impresionat de forţa arătată de batavi, adversarii tricolorilor la Euro-2008, deşi au fost folosiţi mai mulţi jucători care în mod normal nu sunt titulari.

10 afișări
Imaginea articolului Săndoi, impresionat de forţa Olandei

Săndoi, impresionat de forţa Olandei, după meciul cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto)

"Olanda formează în acest moment una dintre cele mai puternice formaţii din lume. Am rămas impresionat de forţa lor, mai ales că în acest joc au evoluat mai mult jucători care în mod normal nu sunt titulari. Van Basten are de unde alege, însă să nu uităm că şi noi suntem în acest moment o forţă şi faptul că le-am luat patru puncte în campania de calificare poate fi un atu important pentru noi. Chiar dacă am venit cu ceva informaţii, sunt convins că domnul Piţurcă îi cunoaşte foarte bine şi nu cred că au cum să ne surprindă cu ceva nou în cele trei săptămâni care au rămas până la meci. La turneele finale, diferenţa o face inspiraţia de moment a unuia sau a mai multor jucători, dar şi greşelile altora", a declarat Emil Săndoi.

În meciul cu Ucraina, selecţionerul Olandei, Marco van Basten, a folosit următorii jucători: Stekelenburg - Ooijer (Boulharouz '62), Heitinga, Bouma (Mathijsen '73), Van Bronckhorst (De Cler '62) - De Zeeuw (De Jong '73), Hengelaar - Kuyt, Van der Vaart (Landzaat '80), Afellay (Babel '62) - Huntelaar.

Olanda şi România vor evolua în grupa C la Campionatul European din perioada 7-29 iunie, alături de Italia şi Franţa. România joacă în compania Olandei la 17 iunie.

Tehnicianul naţionalei under-21 a mai spus că pentru următoarea campanie de calificare are în vedere mai mulţi jucători de la Universitatea Craiova, deoarece doreşte să realizeze un schimb de generaţii.

Săndoi a precizat că printre cei vizaţi se numără portarul Silviu Lung jr. şi jucătorii de câmp Bărboianu, Ionescu, Gângioveanu, Găman, Buşu, Mihai Costea, Firtulescu şi Barbu. "Şi acum unii dintre ei sunt în vederile mele, însă cei mai mulţi dintre ei sunt născuţi după 1988, în timp ce Franţa, ca un exemplu, are în componenţă numai jucători născuţi în '86-'87", a spus Săndoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici