Săndoi: Încercăm să formăm o nouă echipă de tineret

Selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că odată cu startul preliminariilor C.E., ediţia 2011-2013, va încerca să formeze o nouă echipă, chiar dacă dificultatea provine din faptul că jucătorii nu sunt titulari la formaţiile de club.

88 afișări
Imaginea articolului Săndoi: Încercăm să formăm o nouă echipă de tineret

Săndoi: Încercăm să formăm o nouă echipă de tineret (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"E un început de drum, încercăm să formăm o nouă echipă, am avut patru partide amicale până acum şi sunt mulţi jucători noi faţă de generaţia trecută. Ar fi fost doi, Râpă şi Alexe, dar ei sunt convocaţi la echipa de seniori. Marea problemă a noastră este că avem foarte puţini jucători tituari la echipele de club, aproape deloc. Nu este îmbucurător, dar am încredere în ei pentru că pot creşte în valoare în timp scurt. Sunt mai multe considerente care ne obligă la un parcurs bun în această campanie, care debutează cu meciul cu Kazahstan pe 3 iunie. Naţionala de tineret a ocupat locul 10 în Europa şi 16-17 jucători din ultimele două generaţii au îmbrăcat tricoul de la echipa naţională de seniori. Eu sper chiar şi după acest joc cu Kazahstsan şansele lor să devină titulari la echipele de club să crească", a declarat Săndoi.

Atacantul Fabian Himcinschi s-a declarat surprins de convocarea la lotul naţional de tineret: "Mă bucur că am fost convocat la selecţionata de tineret, a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine. Consider eu că am avut evoluţe acceptabilă la turneul final Under 17. Vreau să mă pregătesc bine la tineret şi sper să am mai multe reuşite aici, să mă integrez cât mai repede în acest lot".

Fundaşul Sebastian Mladen îşi doreşte ca echipa naţională de tineret a României să debuteze cu dreptul în preliminariile Campionatului European. "Vreau să debutăm cu dreptul în această campanie şi să câştigăm partida cu Kazahstan. Normal că sperăm şi noi să promovăm pentru că este visul oricărui jucător să îmbrace tricoul echipei de seniori", a spus Mladen.

Mijlocaşul Adrian Stoian, de la echipa italiană Pescara, a spus că s-ar întoarce să joace în Liga I doar dacă s-ar ivi o oportunitate. "Am plecat de mici în Italia şi poate că acum venim cu altă mentalitate la lot. Am avut un alt stil de pregătire, am putut creşte altfel şi sper să arătăm şi pe teren acest lucru. Majoritatea jucătorilor din ţară îşi doresc să evolueze afară, noi am plecat de mici şi nu văd rostul de a ne întoarce în Liga I. Bineînţeles dacă ar fi o oprtunitate bună, da, însă ne simţim bine acolo unde jucăm acum", a spus Stoian.

La reunirea lotului echipei de tineret care a avut loc la centrul de la Mogoşoaia nu au fost prezenţi toţi jucătorii convocaţi de Emil Săndoi deoarece câţiva dinitre ei vor juca în finala Cupei României iar alţii evoluează pentru echipele lor în Liga a II-a. Noutăţile lotului faţă de ultima acţiune a echipei naţionale de tineret sunt George Ţucudean, de la Dinamo, Ionuţ Rada de la Pandurii Târgu Jiu şi Fabian Himcinschi, de la Unirea Alba Iulia.

Reprezentativa "under 21" a României va debuta, în data de 3 iunie, la Târgu Mureş, în preliminariile Campionatului European, ediţia 2011-2013, în compania echipei similare a Kazahstanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici