Săndoi: Meciul cu Italia este cel mai important joc pentru această generaţie

Antrenorul reprezentativei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Mogoşoaia, că meciul amical cu selecţionata olimpică a Italiei este cel mai greu şi cel mai important pentru actuala generaţie aflată în prezent sub comanda sa.

12 afișări
Imaginea articolului Săndoi: Meciul cu Italia este cel mai important joc pentru această generaţie

Săndoi: Meciul cu Italia este cel mai important joc pentru această generaţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Mulţumesc cluburilor că au permis jucătorilor să vină la naţională, chiar dacă nu este o dată tocmai potrivită, având în vedere că mai sunt 3-4 zile până la începerea campionatului. Mă bucur că am reuşit să perfectăm acest amical, este o schimbare de categorie, ca la box, având în vedere că întâlnim echipa olimpică under-23 a Italiei. Este cel mai greu joc pe care îl vom susţine cu această generaţie, un test foarte important înaintea meciurilor oficiale din această toamnă", a spus Săndoi.

Tehnicianul reprezentativei under-21 a României a menţionat că ar fi fost bucuros să-i aibă la dispoziţie pentru acest joc şi pe Claudiu Keşeru, Laszlo Sepsi şi Adrian Ropotan.

"Sunt trei jucători reprezentativi, practic cei trei căpitani de până acum, dar sunt convins că ne vom descurca şi aşa. Ştiam că Victor Piţurcă vrea să vină să vadă acest joc, dânsul a fost mereu interesat de jocurile noastre, iar prezenţa lui sper să fie o motivaţie în plus pentru jucători în acest meci. Eu m-aş bucura ca toţi fotbaliştii din lotul naţional de tineret să ajungă să joace în câţiva ani la echipa mare", a precizat Săndoi.

Emil Săndoi a menţionat că în meciurile rămase de disputat în această toamnă în grupa a 10-a a preliminariilor Campionatului European under-21 din 2009 ar putea conta şi pe fundaşul Ştefan Radu, aflat deja în circuitul primei reprezentative.

"Este posibil să-l putem folosi şi pe Radu Ştefan la tineret, depinde însă de ce se va întâmpla la naţionala mare", a punctat Săndoi.

Meciul amical dintre naţionala de tineret a României şi selecţionata olimpică a Italiei se va disputa marţi, la ora 21.00, pe "Stadio Cumunale" din Pistoia (Italia).

Jucătorii convocaţi de Emil Săndoi pentru acest joc sunt următorii: Costel Pantilimon (FC Timişoara), Ciprian Tătăruşanu (Gloria Bistriţa), Sergiu Homei, Gabriel Torje (ambii Dinamo), Emil Ducu Ninu, Alexandru Tudose, Erik Bicfalvi (toţi Gloria Buzău), Ştefan Mardare (Rapid ), Ştefan Radu (Lazio Roma), Srdjan Luchin, Iasmin Latovlevici (ambii FC Timişoara), Cristian Tănase (FC Argeş), Florin Pătraşcu (Farul), Ciprian Deac (CFR Cluj), Cosmin Gângioveanu (Universitatea Craiova), Răzvan Ochiroşii, Bogdan Stancu (ambii Steaua) şi Hristu Chiacu (CS Otopeni).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici