Sandra Izbaşa s-a accidentat şi ratează CM de gimnastică de la Londra

Gimnasta Sandra Izbaşa va rata participarea la Campionatele Mondiale individuale de la Londra, din cauza unei grave accidentări, suferite la ultimul antrenament, premergător Campionatelor Naţionale, ce încep vineri, la Buzău.

43 afișări
Imaginea articolului Sandra Izbaşa s-a accidentat şi ratează CM de gimnastică de la Londra

Sandra Izbaşa s-a accidentat şi ratează CM de gimnastică de la Londra (Imagine: Mediafax Foto)

Sportiva cu cele mai mari şanse la medalii mondiale, la CM de la Londra (13-18 octombrie), va fi indisponibilă câteva luni, diagnosticul preliminar fiind de ruptură parţială a tendonului ahilian şi o posibilă fisură la metatarsienele piciorului drept.

"Nu se mai pune problema ca Sandra Izbaşa să participe la Mondiale. Dacă e ceva îmbucurător, e faptul că e bine psihic, pentru că accidentarea putea fi o tragedie şi ne-am speriat cu toţii. Este mare păcat, Sandra avea un exerciţiu foarte comptetitiv la sol, cu şanse mari la medalie. Ea va fi supusă unui control amănunţit astăzi, la Bucureşti, şi va fi operată, cel mai probabil", a declarat secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan, pentru MEDIAFAX.

În lotul feminin al României pentru CM de la Londra este posibil să nu mai fie cooptată o altă gimnastă, rezerva anunţată oficial - Gabriela Drăgoi - având şi ea probleme de sănătate. "Ultimele radiografii ale Gabrielei arată o fractură de stres. Deci, şi ea este cu probleme şi participarea ei la Mondiale se află sub semnul întrebării. Este posibil să deplasăm doar cele trei gimnaste anunţate în prima fază - Anamaria Tămîrjan, Ana Porgras şi Diana Chelaru. Vom decide împreună cu colectivul tehnic, pentru că nu putem face doar turism la Londra. Cert este că obiectivul nu se va schimba, deşi din păcate, am pierdut-o pe Sandra Izbaşa", a explicat Mircea Apolzan.

Obiectivul delegaţiei României la CM de la Londra este cucerirea unei medalii şi una-două clasări pe locurile 4-6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici