Sandu:Dacă se reduce numărul de echipe la Liga I, ele ar putea avea bugete de 20 de milioane de euro

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care numărul cluburilor din prima ligă ar fi redus la 12, echipele ar putea beneficia de bugete reale de 20 de milioane de euro pe sezon.

109 afișări
Imaginea articolului Sandu:Dacă se reduce numărul de echipe la Liga I, ele ar putea avea bugete de 20 de milioane de euro

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Sunt adeptul reducerii numărului de echipe. Soluţiile nu le am eu, adică le am, dar nu le dau eu. 12 echipe înseamnă o concentrare a numărului de jucători de valoroşi. Creşte valoric competiţia, creşte numărul de spectatori, cresc bugetele. Fiind mai puţine echipe, ar trebui să crească sumele de bani, pentru că se joacă de patru ori Steaua-Dinamo, CFR-U Cluj, Rapid-Astra şi aşa mai departe. S-ar împărţi banii la mai puţine echipe. Am putea ajunge în următorii doi-trei ani de zile cu bugete de 20 de milioane de euro reale, dacă se ajunge la 12 echipe cu 32 de etape", a spus Sandu.

El crede că o serie de 18 echipe la Liga a II-a şi două serii la Liga a III-a ar ajuta fotbalul românesc, însă a precizat că membrii afiliaţi nu sunt de acord cu asta. "Văd o serie de 18, maxim 20 de echipe, la seria a II-a şi aş vedea două serii de Liga a III-a, dar nu vor oamenii, nu votează", a completat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici