Sandu despre cazul Valiza: Asteptăm întâi verdictul instanţelor

Preşedintele Federaţei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că o eventuală reanalizare pe linie sportivă a cazului "Valiza" va fi făcută doar după judecarea cazului de către justiţie.

14 afișări
Imaginea articolului Sandu despre cazul Valiza: Asteptăm întâi verdictul instanţelor

Sandu despre cazul Valiza: Asteptăm întâi verdictul instanţelor (Imagine: Mediafax Foto)

Sandu consideră că imaginea fotbalului românesc va fi afecatată de acest scandal. "Asteptăm verdictul instanţelor şi apoi vom putea interveni. Această premiere eu nu o apreciez ca o dare de mită, dar nu este permisă de regulament. Vom vedea ce se va întâmpla în instanţe. Fotbalul românesc are de pierdut ca imagine, Germania, Polonia şi Italia au avut probleme, iar Serbia are probleme acum. Eu sper să se ia măsuri drastice. Comisiile au toate prerogativele şi regulamentul disciplinar în mână", a spus preşedintele FRF.

Întrebat dacă membrii comisiilor federale vor judeca acest caz după stenogramele convorbilor telefoncie făcute publice în ultima vreme, Sandu a spus că o decizie va fi luată doar după ce instanţa va da un verdict: "Aceste materiale care au apărut în presă sunt probe în instanţă, dar nu au fost trimise la FRF. Trebuie să se pronunţe instanţele. Când îi văd că zic că ştiau că sunt ascultaţi... E problema lor. Eu aştept decizia finală. Nu sunt atât de entuziasmat fără un verdict final".

Referitor la antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, Sandu a spus că acesta nu va mai putea fi selecţioner dacă ajunge la "puşcărie". "Asta e în afara contratului său cu FRF. El s-a dus la solicitarea unui prieten, neştiind că din punctul de evedere al legislaţie el încalcă nu ştiu ce lege. Mă duc să constat că unul vrea să vândă terenul, iar altul să ia banii. Facem din ţânţar armăsar cu o asemenea semnătură, dar e dreptul Parchetului. Piţurcă este major, e vaccinat, are bani de avocat. Astea sunt chichiţe avocăţeşti. Dacă îl bagă în puşcărie, e clar că nu poate pregăti echipa naţională", a mai spus Sandu.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei, joi, de procurorii anticorupţie în dosarul "Valiza", alături de alte cinci persoane, între care şi selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă.

Citeşte şi:

Cazul "valiza" poate fi redeschis

Gigi Becali şi alte trei persoane, urmărite penal de DNA

Gigi Becali, deferit justiţiei în dosarul "Valiza"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici