Sandu: Există probe indubitabile pentru a se da sancţiuni foarte grele după Petrolul-Steaua

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat luni că există probe indubitabile pentru a se da sancţiuni foarte grele după meciul Petrolul Ploieşti-Steaua, suspendat ca urmare a incidentelor din prima repriză, declanşate în urma lovirii stelistului George Galamaz de către un suporter.

164 afișări
Imaginea articolului Sandu: Există probe indubitabile pentru a se da sancţiuni foarte grele după Petrolul-Steaua

Sandu: Există probe indubitabile pentru a se da sancţiuni foarte grele după Petrolul-Steaua (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu este problema FRF, este competenţa comisiilor Ligii. Ei trebuie să analizeze clar, drastic, pentru că există probe indubitabile pentru a se da sancţiuni foarte grele. Şi pentru oricine", a spus Sandu, la sediul DNA, unde s-a prezentat în dosarul excluderii Universităţii Craiova.

Mircea Sandu consideră că şi mass-media are o parte de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. "Îmi pare rău că trebuie să vă spun, dar presa are o parte de vină în treaba asta. Atunci când jandarmii interveneau, veneaţi şi îi făceaţi criminali. Atunci când comisiile ligii dădeau sancţiuni cu porţile închise, spuneaţi că fotbalul nu se poate juca fără spectatori. Noi am jucat meciul cu Franţa într-o atmosferă senzaţională şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Da, cu astfel de spectatori trebuie să jucăm în stadion. Când s-a făcut legea împotriva huliganismului, Dragomir, eu şi toţi oamenii din fotbal ne luăm sancţiunile pe care le-aţi întreprins şi dumneavoastră, nu pentru curăţirea stadioanelor de derbedei, ci pentru umplerea stadioanelor cu derbedei", a menţionat el.

Meciul Petrolul Ploieşti-Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat duminică seară după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză, declanşate în urma intrării pe teren a unui suporter al echipei-gazdă.

George Galamaz a fost adus cu ambulanţa de la Ploieşti la Spitalul Militar din Capitală, medicul echipei Steaua, Radu Paligora, declarând atunci că jucătorul nu are fractură, el suferind un traumatism craniocerebral, şi se află în afara oricărui pericol, dar urmează să facă investigaţii suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Ploieşti, Adrian Oancea, a declarat duminică seară că s-a întocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua şi că atât organizatorul, cât şi firma de pază au primit sancţiuni financiare.

Luni dimineaţă, suporterul care l-a lovit pe George Galamaz a fost reţinut de procurori, el fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive.

Tot luni, FC Steaua a anunţat că Galamaz a fost diagnosticat cu o fractură de os zigomatic şi va avea nevoie de un repaus de cel puţin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici