Sandu: FIFA şi UEFA lucrează la un nou regulament al impresarilor

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că FIFA şi UEFA lucrează la un nou regulament care îi va viza pe agenţii jucătorilor, urmând ca aceştia să se numească intermediari.

15 afișări
Imaginea articolului Sandu: FIFA şi UEFA lucrează la un nou regulament al impresarilor

Sandu: FIFA şi UEFA lucrează la un nou regulament al impresarilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Există o serie de agenţi de jucători care nu prea mai sunt agreaţi în lumea fotbalului, mă refer la FIFA şi UEFA. Cele două instituţii lucrează la un nou regulament al agenţilor, care se vor numi, dacă nu mă înşel, intermediari. Aceştia au găsit un teren fertil, au luat şi de la vii şi de la morţi, iar aici nu vorbesc numai despre România. Au lăsat jucători de izbelişte, şi-au luat drepturile şi şi-au văzut de drumul lor", a spus Sandu.

Preşedintele FRF, care s-a adresat, marţi, fotbaliştilor prezenţi la reuniunea organizată de AFAN pe probleme legate de fotbal, i-a sfătuit pe sportivi să îşi ia un avocat atunci când negociază semnarea unui contract. "Atunci când primiţi un contract sau când îl negociaţi, luaţi-vă un avocat şi nu vă uitaţi la o sută sau două de euro pentru a face acest lucru. Un avocat vă protejează şi veţi câştiga mult mai mult. Nu vă duceţi singuri, pe şmechereala preşedinţilor de cluburi, pe «foamea» voastră de a semna un contract şi de a pune nişte clauze favorabile în primă fază. Aceste clauze se pot întoarce împotriva voastră mai târziu", a afirmat Mircea Sandu.

La reuniunea organzată de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori au participat şi fotbaliştii Andrei Mărgăritescu, Liviu Ganea, Adrian Mihalcea, antrenorul Viorel Moldovan, precum şi mai mulţi jucători de la cluburi din Liga a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici