Sandu: FRF nu se va implica în cazul Iancu - Piţurcă

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce nu se va implica în niciun fel în cazul jignirilor reciproce dintre preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, şi managerul general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă.

13 afișări
Imaginea articolului Sandu: FRF nu se va implica în cazul Iancu - Piţurcă

Sandu: FRF nu se va implica în cazul Iancu - Piţurcă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Aceste lucruri se judecă la ligă şi nu la federaţie. În momentul când s-au cedat drepturile de judecată către Liga, ei şi-au înfiinţat propria instanţă şi acolo se judecă. Federaţia nu mai are nicio treabă. Federaţia judecă dacă se ceartă cel de la Botoşani cu cel din Galaţi să spunem. FRF nu se poate implica în niciun fel în acest caz", a spus Mircea Sandu.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că jignirile pe care şi le-au adresat Victor Piţurcă şi Marian Iancu intră sub incidenţa comisiilor disciplinare ale LPF.

"Eu nu sunt nici procuror şi nici anchetator. Jignirile lor intră sub incidenţa comisiilor disciplinare ale LPF. Nu sunt profesorul sau educatorul lor. Deocamdată nu a făcut nimeni memoriu la Ligă, iar Comisia de Disciplină nu e obligatoriu să se autosesizeze. O să vedem ce o să fie", a spus Dragomir.

Întrebat dacă Piţurcă şi Iancu merită sancţiuni dure din partea Comisiei de Disciplină, Dragomir a răspuns: "Nu pot să spun eu ce sancţiuni merită. Nu răspund la întrebarea asta. Articol în regulament există pentru jigniri, iar cea mai dură sancţiune este «persona non grata». Dar e greu să se ajungă să fie declarat cineva «persona non grata» în fotbalul românesc".

Iancu şi Piţurcă se atacă public de câteva zile, scandalul dintre cei doi culminând cu un dialog jignitor pe care l-au avut, marţi seară, prin telefon, într-o emisiune TV. Oficialul FC Timişoara l-a făcut pe Piţurcă "homosexual", iar fostul selecţioner a spus despre Iancu că este "garoi", "ţigan" şi "magraon".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici