Sandu îl acuză pe Răzvan Burleanu de evaziune fiscală

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a acuzat de evaziune fiscală, în cadrul unei conferinţe de presă, pe preşedintele FR Minifotbal, Răzvan Burleanu, despre care a spus că este un "minicandidat" la şefia forului pe care îl conduce până în 5 martie 2014.

230 afișări
Imaginea articolului Sandu îl acuză pe Răzvan Burleanu de evaziune fiscală

Mircea Sandu (Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Apropo de acest minicandidat, trebuie să vă spun că această federaţie de minifotbal nu există la Ministerul Tineretului şi Sportului. Vă rog să vă informaţi. Toate competiţiile pe care le organizează între societăţile comerciale şi străzi sunt supuse unei evaziuni fiscale. Aş vrea să văd şi eu terenurile închiriate sub ce formă sub plătiţi acei bani, ca şi în cazul unor arbitri. Cum sunt plătiţi arbitrii şi cum sunt plătiţi jucătorii, avem unul de la echipa naţională care a evoluat la un club din ăsta care nu există, cu bani din buzunar, fără taxe, impozite şi altele. Şi am încheiat, nu mă interesează disputa lui cu alţii", a spus Sandu.

Preşedintele FRF a precizat faptul că la sfârşitul mandatului său va lăsa federaţia cu un patrimoniu de 20 de milioane de euro şi cu 9 milioane de euro în conturi şi nu în sapă de lemn, cum a susţinut Burleanu: "De obicei nu vreau să răspund unor atacuri, dar trebuie să-i răspund lui minifotbal ăsta, minicandidatul ăsta, care spune că las federaţia în sapă de lemn. O las cu vreo 20 de milioane patrimoniu, luată de la zero, şi cu vreo 9 milioane de euro în conturi. Eu în luna martie nu voi mai candida, spre ştiinţa lui. Sper să nu fie ales, ca să nu-şi bată joc de banii şi de bunurile pe care eu am reuşit de-a lungul timpului să le aduc în patrimoniul acestei respectabile instituţii".

Mircea Sandu a ţinut să-i răspundă şi fostului preşedinte al clubului Steaua Marcel Puşcaş, care afirmase că tot ceea ce a făcut îl recomandă ca favorit la preşedinţia FRF, fiind capabil să scoată "căruţa din noroi". "Aşa vreau să-i răspund şi celui care a spus că vrea să mişte căruţa din mocirlă sau din noroi. Ne suna un ospătar să ne ducem să-l luăm de pe holurile unei cârciumi. Îl luase prea tare, udase granitul pe jos şi nu mai putea să se ridice de acolo că aluneca", a precizat Sandu.

În ceea ce îl priveşte pe fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, Sandu consideră că problema acestuia o reprezintă cei doi copii, Marius şi Valentin Avram, care sunt arbitri în Liga I. "Pentru Vasile Avram e o mare problemă faptul că are doi copii arbitri la cel mai înalt nivel în fotbalul românesc. Din acest punct de vedere, eu aş face o protecţie a copiilor şi nu aş risca niciun fel de comentariu. Iar ceilalţi candidaţi sunt mini", a declarat Mircea Sandu.

Oficialul FRF, care susţine candidatura lui Gheorghe Popescu, a menţionat că acesta nu poate pierde alegerile pentru preşedinţie din 5 martie. "Nu cred că Gică Popescu va pierde alegerile. El trebuie să meargă să explice proiectul membrilor afiliaţi. Eu îl susţin pe Gică Popescu. Şi iată că o echipă cu Iordănescu, cu Hagi, cu Popescu, cu Stelea, cu Gâlcă, cu Balint, cu Ilie Dumitrescu se poate regăsi după 5 martie în conducerea FRF, atât în plan administrativ, cât şi în plan tehnic. În ceea ce îi priveşte pe cei care se declară înscrişi la alegeri, trebuie să ştie că trebuie să te propună un membru afiliat al FRF ca să candidezi. Iar cine îndeplineşte condiţiile statutare poate candida", a precizat actualul şef al FRF.

Întrebat dacă Anghel Iordănescu va candida la preşedinţia FRF, Sandu a răspuns: "Nu, nu, nu, m-am luptat destul de mult să îl conving că e nevoie de el să fie directorul tehnic al federaţiei".

Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc la 5 martie 2014. La alegerile pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. În afară de aceştia, numele altor oameni de fotbal, Adrian Porumboiu, Gheorghe Chivorchian şi Anghel Iordănescu, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici