Sandu Ion, preşedinte FRA: Noi am aflat abia pe 7 martie că Meldonium este interzis

Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, spune că sportiva în vârstă de 25 de ani şi-a recunoscut greşeala şi cel mai probabil o aşteaptă o suspendare drastică. Şeful FRA se declară contrariat de acest scandal şi lasă de înţeles că există dedesubturi care încă nu au ieşit la iveală.

584 afișări
Imaginea articolului Sandu Ion, preşedinte FRA: Noi am aflat abia pe 7 martie că Meldonium este interzis

Sandu Ion, preşedinte FRA: Noi am aflat abia pe 7 martie că Meldonium este interzis (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie cu Mirela şi cu antrenoare ei. E o situaţie greu de gestionat. Domnişoara a recunoscut că a făcut acest lucru, la prescripţia medicului Vasile Oşean. A luat acest medicament ultima dată în luna decembrie. Federaţia Internaţională de Atletism a făcut controalele. A fost controloată ea, Răzor iar Federaţia Română de Atletism a aflat abia pe 7 martie că acest medicament se află pe lista medicamentelor interzise. Nu se ştie cât timp rămâne în organism aceste medicament. Consider că este o lipsă de comunicare între medici şi sportivi. Nu pot să vă spun ce riscă, dar e clar că riscă o suspendare. Probabil cineva ascunde ceva, asta e tot ce pot să spun. E ciudat. Tot ce putem să facem e să facem controale şi să declare pe propria răspundere că nu au luat sau dacă au luat, ce au luat. Alte arme sau pârghii nu avem", a declarat Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, la ProSport LIVE.

Atleta Mirela Lavric, 25 de ani, una dintre cele mai bune sprintere din România, a fost depistată pozitiv cu Meldonium, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland, din luna martie, competiţie la care sportiva a cucerit medalia de bronz cu ştafeta de 4 x 400 m.

Astfel, sunt şanse mici ca Mirela Lavric, Bianca Răzor, Adelina Pastor şi Andrea Miklos să-şi mai păstreze medalia luată la competiţia indoor din Statele Unite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici