Şapte echipe cu români, la startul grupelor Ligii Campionilor

Şase dintre cele 32 de echipe aliniate la startul grupelor Ligii Campionilor au în componenţă jucători români, iar o altă formaţie, Standard Liege, este antrenată de un tehnician român, Ladislau Boloni.

15 afișări
Imaginea articolului Şapte echipe cu români, la startul grupelor Ligii Campionilor

Şapte echipe cu români, la startul grupelor Ligii Campionilor

Prima etapă a fazei grupelor debutează, marţi, cu opt meciuri, dar un singur român ar putea fi pe teren în "ziua întâi", Cristian Săpunaru, a cărui echipă, FC Porto, va evolua, în deplasare, cu Chelsea, în Grupa D. Săpunaru a fost convocat de antrenorul Jesualdo Ferreira pentru meciul de la Londra.

Restul românilor va intra în competiţie miercuri. Campioana Unirea Urziceni debutează în Liga Campionilor într-o partidă pe care o va disputa, în deplasare, cu FC Sevilla, în cadrul Grupei G. În aceeaşi grupă, VfB Stuttgart, formaţie din care face parte Ciprian Marica, primeşte vizita echipei Glasgow Rangers.

Accidentat şi indisponibil pentru meciurile echipei naţionale cu Franţa şi Austria, din preliminariile Cupei Mondiale, Adrian Mutu ar putea face parte din lotul Fiorentinei la partida de la Lyon, cu Olympique, din Grupa E.

De asemenea, căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, va fi probabil în echipa Inter Milano la derbiul Grupei F, cu FC Barcelona, programat miercuri pe Stadionul Giuseppe Meazza. Această partidă, între campioanele Italiei şi Spaniei reprezintă capul de afiş al primei etape din faza grupelor Ligii Campionilor.

Tot în Grupa F, Tiberiu Ghioane ar putea evolua la Dinamo Kiev în "derbiul estului" cu campioana Rusiei, Rubin Kazan, care va avea loc în Ucraina, în timp ce Standard Liege, echipa antrenată de Boloni, va evolua, miercuri, pe teren propriu, cu Arsenal, într-un meci din cadrul Grupei H.

Programul primei etape a grupelor Ligii Campionilor este următorul:

Marţi, ora 21.45:

Grupa A

Juventus - Girondins Bordeaux;

Maccabi Haifa - Bayern Munchen.

Grupa B

VfL Wolfsburg - ŢSKA Moscova;

Beşiktaş - Manchester United;

Grupa C

FC Zurich - Real Madrid;

Olympique Marseille - AC Milan.

Grupa D

Chelsea - FC Porto;

Atletico Madrid - Apoel Nicosia.

Miercuri, ora 21.45:

Grupa E

Liverpool - Debrecen;

Olympique Lyon - Fiorentina.

Grupa F

Internazionale Milano - FC Barcelona;

Dinamo Kiev - Rubin Kazan.

Grupa G

VfB Stuttgart - Glasgow Rangers;

FC Sevilla - Unirea Urziceni.

Grupa H

Olympiacos Pireu - AZ Alkmaar;

Standard Liege - Arsenal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici