Şapte persoane arestate în Ungaria în ancheta privind meciuri trucate

Şapte persoane au fost arestate la Budapesta în cadrul unei anchete privind meciuri internaţionale de fotbal trucate, au anunţat, miercuri, autorităţile de la Budapesta, informează AFP.

6 afișări

"Şapte persoane, între care trei jucători - activi şi retraşi - şi patru arbitri în activitate, au fost arestate pentru rolul lor în meciuri internaţionale trucate. Acestea sunt acuzate că au încercat să influenţeze meciuri pentru a obţine un câştig important din pariuri sportive, ei fiind membri ai unei organizaţii criminale condusă din Extremul Orient", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului din Budapesta, Géza Fazekas.

Aceste persoane sunt acuzate că au încercat să influenţeze şase meciuri, cu succes în patru cazuri. Meciurile au vizat echipe din Finlanda, Ungaria şi America de Sud, a anunţat purtătorul de cuvânt, care a precizat că ar putea urma alte arestări.

Parchetul a cerut plasarea acestor persoane în detenţie provizorie.

Trei din cei patru arbitri arestaţi au fost suspendaţi la mijlocul lunii februarie de către FIFA. Ei făceau obiectul unei anchete când au arbitrat meciurile dintre Estonia şi Bulgaria (scor 2-2) şi Bolivia - Letonia (scor 2-1), în Antalya (Turcia), în care cele şapte goluri au fost înscrise din penalti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici