Scandal în Arabia Saudită. Supercupa Turciei a fost anulată după ce saudiţii le-au interzis echipelor să poarte tricouri cu numele fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk

Finala Supercupei Turciei dintre Galatasaray şi Fenerbahce, programată să se dispute vineri în capitala Arabiei Saudite, Riad, a fost anulată pe fondul unei dispute între cluburi şi autorităţile saudite, a anunţat postul turc de televiziune NTV.

1883 afișări
Imaginea articolului Scandal în Arabia Saudită. Supercupa Turciei a fost anulată după ce saudiţii le-au interzis echipelor să poarte tricouri cu numele fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk

Scandal în Arabia Saudită. Supercupa Turciei a fost anulată după ce saudiţii le-au interzis echipelor să poarte tricouri cu numele fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk

Galatasaray şi Fenerbahce declaraseră că nu vor juca în finala de pe stadionul Al-Awwal Park dacă nu li se va permite să poarte tricouri cu numele fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk, în timpul încălzirii dinaintea meciului.

Presa turcă a declarat că oficialii saudiţi au respins această cerere, deşi nu a fost clar de ce. Meciul coincide cu aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Republicii seculare turce. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea oficialilor saudiţi.

Au existat, de asemenea, rapoarte de presă potrivit cărora imnul naţional şi steagul Turciei nu vor fi permise la finală, însă Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a declarat anterior că acestea vor fi prezente.

Mustafa Kemal Ataturk este considerat părintele Turciei moderne şi este cel ce a separat instituţiile religioase de instituţiile statului. Un stat laic funcţionează fără a se supune unei anumite religii şi se asigură că convingerile religioase nu influenţează în mod nejustificat deciziile sau politicile guvernamentale. 

Arabia Saudită, bogată în petrol, a luat măsuri în ultimii ani pentru a organiza mai multe jocuri şi turnee internaţionale înaintea Cupei Mondiale masculine pe care o va găzdui în 2034.

Spania şi Italia urmează să organizeze Supercupele lor în Arabia Saudită în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici