Scandal în Spania. Fostul preşedinte al Barcelonei, Sandro Rosell, a cumpărat ilegal ficatul pentru Eric Abidal | SURSE

Sandro Rosell, fostul preşedinte al Barcelonei, se află în mijlocul unui scandal uriaş în Spania. Miercuri, 4 iulie, ziarul iberic El Confidencial a dezvăluit o discuţie în care fostul conducător de pe Camp Nou recunoaşte că ficatul transplantat lui Eric Abidal, în 2012, a fost cumpărat ilegal.

289 afișări
Imaginea articolului Scandal în Spania. Fostul preşedinte al Barcelonei, Sandro Rosell, a cumpărat ilegal ficatul pentru Eric Abidal | SURSE

Scandal în Spania. Fostul preşedinte al Barcelonei, Sandro Rosell, a cumpărat ilegal ficatul pentru Eric Abidal | SURSE

"Acestui tip i-am cumpărat un ficat ilegal. Spunem că este de la un văr! Lui Abidal i-am zis `Dacă eşti aici, înseamnă că cineva ţi-a cumpărat un ficat! Da? Nu mă face să vorbesc mai mult", e mesajul lui Rosell pentru un apropiat, scos la iveală de jurnaliştii de la El Confidencial. Din primele informaţii, Poliţia a intrat deja pe fir, iar cazul va ajunge pe masa procurorilor spanioli.

În urmă cu şase ani, Barcelona a susţinut, la nivel oficial, că donatorul ficatului pentru Eric Abidal este un văr al fostului fundaş stânga, pe nume Gerard. Informaţia a fost crezută de toată lumea, iar dubiile au apărut abia acum.

Diagnosticat pe 16 martie 2011, Abidal a fost operat de urgenţă ziua următoare, iar pe 28 mai a jucat în finala Ligii Campionilor, câştigată de Barcelona cu 3-1. Integralist, francezul a fost primul care a ridicat deasupra capului cel mai râvnit trofeu din fotbalul european, iar banderola lui Puyol a poposit pe breaţul său. În 2012, Abidal a fost supus unei operaţii de transplant de ficat, apoi a mai jucat la Barcelona până în 2013. După alte patru sezoane petrecute la AS Monaco şi Olympiakos, s-a retras în 2014, iar acum ocupă poziţia de director tehnic al Barcelonei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici