Scandalul Calcioscommesse: Antrenorul echipei Juventus, Antonio Conte, a fost suspendat zece luni

Antrenorul echipei Juventus Torino, Antonio Conte, a fost suspendat pentru zece luni de către Comisia de Disciplină, vineri, în cadrul scandalului meciurilor trucate din Italia, Calcioscommesse.

192 afișări
Imaginea articolului Scandalul Calcioscommesse: Antrenorul echipei Juventus, Antonio Conte, a fost suspendat zece luni

Antonio Conte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secundul lui Conte, Angelo Alessio, a fost suspendat opt luni, a anunţat agenţia Ansa.

Cei doi erau acuzaţi că nu au anunţat autorităţile despre meciurile aranjate Novara-Siena (2-2) şi Albinoleffe-Siena (1-0), din sezonul 2010-2011, deşi aveau cunoştinţă de acest lucru. Conte şi Alessio erau atunci antrenori la Siena.

În schimb, fotbaliştii formaţiei torineze, Leonardo Bonucci şi Simone Pepe, au fost absolviţi. Bonucci era suspectat că a participat la trucarea unui meci Udinese - Bari, în mai 2010, iar Pepe că a omis să semnaleze acest delict autorităţilor competente

Procurorul sportiv ceruse în cazul lui Conte şi Alessio câte 15 luni de suspendare, iar în cazul lui Bonucci şi Pepe solicitase trei ani şi şase luni, respectiv un an.

Clubul Bologna nu a fost penalizat, iar comisia l-a absolvit şi pe fotbalistul Marco Di Vaio (fost jucător la Bologna, în prezent la Montreal Impact). Un alt jucător, Daniele Portanova, care evoluează acum la Bologna, a fost suspendat şase luni.

Echipele Lecce şi Grosseto au fost retrogradate în liga a treia italiană.

În cadrul Calcioscommesse, numeroşi jucători erau bănuiţi că au fost cumpăraţi de organizaţii de pariuri clandestine. Scandalul s-a soldat cu jucători anchetaţi sau arestaţi, printre care nume cunoscute din fotbalul italian, cum ar fi Stefano Mauri, căpitanul echipei Lazio Roma, care a fost închis pentru scurt timp în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici