Scandalul calificării României la Cupa Mondială de Rugby din 2019. Federaţia Spaniolă cere rejucarea meciului Spania-Belgia şi acuză arbitrul român de părtinire

Federaţia Spaniolă de Rugby a cerut rejucarea meciului cu Belgia, condus de arbitrul român Vlad Iordăchescu şi pierdut, 10-18, rezultat ce a dus la calificarea României la Cupa Mondială din 2019.

1632 afișări
Imaginea articolului Scandalul calificării României la Cupa Mondială de Rugby din 2019. Federaţia Spaniolă cere rejucarea meciului Spania-Belgia şi acuză arbitrul român de părtinire

Scandalul calificării României la Cupa Mondială de Rugby din 2019. Federaţia Spaniolă cere rejucarea meciului Spania-Belgia şi acuză arbitrul român de părtinire

Ibericii vor ca World Rugby să decidă rejucarea partidei, motivând că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". Spaniolii anunţă că au cerut încă din februarie schimbarea brigăzii române de arbitri la meciul cu Belgia pentru că România şi Spania se aflau în luptă directă pentru "biletul" ce ducea la Cupa Mondială.

"Faptul că arbitrul a fost român şi că federaţia română a avut interes în acest rezultat distruge orice premisă de imparţialitate", spun cei din Federaţia Spaniolă de Rugby. Spaniolii susţin că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei lor.

Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni vineri pentru a viziona meciul şi apoi a lua o decizie oficială.

"Stejarii" au reuşit calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma victoriei neaşteptate a Belgiei în faţa Spaniei, 18-10.

Succesul ar fi fost "facilitat" de arbitrul Vlad Iordăchescu, iar jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, dorind să se răzbune, "fluieraşul" român reuşind cu greu să scape de sportivii iberici.

Atât presa spaniolă, cât şi fanii rugby-ului s-au arătat indignaţi că un român a fost delegat la acest meci şi l-au acuzat pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, că "a tras" pentru calificarea României. Morariu s-a apărat şi a dat un comunicat în care se arată că delegările arbitrilor au fost făcute înaintea turneului Rugby Europe Championship.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici