Scandalul de rasism. "Nu eşti singur" - Kylian Mbappe, Neymar şi brazilianul Ronaldo îşi arată sprijinul pentru Vinicius

Kylian Mbappe, Neymar şi legenda braziliană Ronaldo se numără printre cei care şi-au arătat sprijinul pentru Vinicius Junior într-o nouă controversă iscată de manifestările de rasism din La Liga.

889 afișări
Imaginea articolului Scandalul de rasism. "Nu eşti singur" - Kylian Mbappe, Neymar şi brazilianul Ronaldo îşi arată sprijinul pentru Vinicius

Scandalul de rasism. "Nu eşti singur" - Kylian Mbappe, Neymar şi brazilianul Ronaldo îşi arată sprijinul pentru Vinicius

Atacantul lui Real Madrid a fost supus la mai multe insulte josnice din tribune în timpul unui meci din La Liga, disputat duminică la Valencia.

Vinicius s-a confruntat cu unii dintre cei care i-au adresat injurii discriminatorii, înainte de a fi ulterior eliminat din joc, şi a vorbit încă o dată împotriva lipsei de măsuri luate de autorităţile spaniole.

Deşi jucătorul de 22 de ani consideră că duce o luptă pierdută - pe care a trebuit să o ducă aproape de unul singur - prietenii şi compatrioţii s-au mobilizat în jurul său.

Superstarul de Paris Saint-Germain, Mbappe, a postat pe Instagram: "Nu eşti singur. Suntem cu tine & te susţinem".

Aceste cuvinte au fost reluate de brazilianul Neymar, care a spus pe conturile sale de socializare: "Sunt cu voi".

Legendarul brazilia Ronaldo - care a jucat la Barcelona şi Real Madrid în perioada în care evolua ca fotbalist - s-a alăturat, de asemenea, apelurilor pentru ca La Liga să se opună rasiştilor care continuă să păteze imaginea diviziei.

R9 a declarat: "Încă o dată un episod de rasism la adresa lui @vinijr. Încă o dată cu @laliga. Când se va opri? Atâta timp cât există imunitate şi complicitate, există rasism. Este inadmisibil ca arbitrii, Federaţia şi autorităţile să nu aplice măsuri. Destul, este suficient. Vini contaţi pe mine în lupta voastră în lupta noastră".

Fostul fundaş internaţional englez Rio Ferdinand este un alt jucător care a acuzat La Liga că a ascuns o problemă gravă "din nou sub preş", adăugând într-o lungă postare pe Twitter: "De câte ori trebuie să-l vedem pe acest tânăr supus la acest r___?".

Vinicius a fost ţinta abuzurilor rasiste în mod regulat pe parcursul campaniei 2022-23, sud-americanul afirmând că "campionatul care a aparţinut cândva lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano [Ronaldo] şi [Lionel] Messi aparţine astăzi rasiştilor".

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a oferit un răspuns uimitor la aceste afirmaţii, în care a sugerat că Vinicius nu a cooperat cu autorităţile relevante, ceea ce l-a determinat pe starul de 22 de ani de la Real să reacţioneze dur din nou la adresa şefului fotbalului spaniol de primă ligă şi să-l acuze că este "egal cu rasiştii".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici