Scenă emoţionantă. Sute de primari catalani, strânşi la un loc pentru a cere autodeterminarea Cataloniei

Cei mai mulţi dintre cei aproximativ 1.000 de primari din Catalonia au solicitat sâmbătă autorităţilor de la Madrid să îi permită regiunii să îşi decidă viitorul, în condiţiile în care separatiştii catalani se pregătesc din nou să protesteze la Barcelona, potrivit Reuters.

672 afișări
Imaginea articolului Scenă emoţionantă. Sute de primari catalani, strânşi la un loc pentru a cere autodeterminarea Cataloniei

Una dintre regiunile de pe glob care vor autonomie. Sute de primari catalani fac apel la autorităţile spaniole să permită autodeterminarea Cataloniei

Barcelona a fost afectată de proteste zilnice în ultimele două săptămâni după ce nouă politicieni şi activişti separatişti au fost condamnaţi la pedepse între nouă şi 13 ani de închisoare pentru organizarea referendumului privind independenţa din 2017, declarat ilegal de către o instanţă spaniolă.

 

 

 

Sâmbătă, 814 din cei 947 de primari din Catalonia au mers la sediul Guvernului regional de la Barcelona, unde i-au prezentat şefului Guvernului catalan, Quim Torra, un document prin care solicită eliberarea prizonierilor politici şi dreptul la autodeterminare.

„Prezenţa dumneavoastră este un semn de unitate, o unitate necesară pentru a rezista împotriva represiunii”, le-a spus Torra primarilor. „Trebuie să fim capabili să înfiinţăm o republică a oamenilor liberi”, a adăugat el.

Sâmbătă sunt aşteptate noi proteste la Barcelona, organizate de grupurile separatiste Assemblea Nacional Catalana şi Omnium Cultural, ale căror lideri se numără printre cei nouă separatişti condamnaţi la închisoare. Ambele grupuri susţin că intenţionează să organizeze proteste paşnice, însă autorităţile sunt pregătite să intervină, în contextul în care săptămâna trecută au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine.

Taguri:
spania,
catalonia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici