Video Schimb de decoraţii între Băsescu şi medaliaţii la JO

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat, miercuri, pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar şeful statului a primit, la rândul său, diverse distincţii din partea acestora.

26 afișări

Preşedintele i-a oferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler canotoarei Georgeta Andrunache, în timp ce colega acesteia, Viorica Susanu şi antrenorul principal al Lotului olimpic Feminin de Canotaj, Mircea Roman, au primit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de cavaler.

Medaliatele cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, Alina Dumitru (judo), Sandra Izbaşa (gimnastică) şi Constanţa Diţă Tomescu (atletism) au primit din partea preşedintelui Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I.

Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu o baretă i-a fost înmânat medaliatei cu argint la scrimă, Ana Maria Brânză.

Celelalte membre ale loturilor feminine de canotaj şi gimnastică le-a fost înmânat Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a treia cu două barete.

Au fost de asemenea distinşi antrenorii şi membrii echipelor medaliate la Jocurile Olimpice - doctori, psihologi, metodişti.

La rândul lor, sportivii i-au oferit preşedintelui o plachetă făcută din fotografii în miniatură şi un panou cu semnăturile sportivilor. Federaţia de Judo i-a oferit preşedintelui o medalie de aur simbolică, ocazie cu care şeful statului a glumit spunând "Se pare că o mai are domnul Putin". De asemenea, în numele Federaţiei de Atletism, şefului statului i-a fost înmânat un fanion cu imaginea "Cuibului de Pasăre".

Preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat pe sportivii români care au participat la Jocurile Olimpice de la Beijing, asigurându-i pe aceştia de tot respectul, admiraţia şi sprijinul său.

"Unii s-au întors cu medalii, unele de aur, de argint, de bronz, alţii clasaţi în primii şase, alţii clasaţi în primii 10 sau 12 din lumea astea, ceea ce este foarte mult", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut însă să precizeze că îi felicită atât pe cei care au câştigat cât şi pe ceilalţi. De altfel, Traian Băsescu a adăugat: "Îi aştept pe ceilalţi la ediţia de la Londra pentru a le oferi onoruri ale statului român".

Ulterior, la sfârşitul ceremoniei, când preşedintelui i-a fost înapoiat steagul pe care l-a înmânat sportivilor români la plecarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, şeful statului a spus râzând: "Vi-l voi da înapoi pentru Londra. Nu neapărat eu, ci preşedintele în funcţie".

Traian Băsescu s-a declarat impresionat de eforturile sportivilor români, dar a precizat că o emoţie egală cu cea provocată de "momentele de glorie" i-au provocat-o "momentele de ratare".

"N-am să uit prima săritură a lui Drăgulescu şi ratarea de după numai un minut. De fapt, campionul olimpic moral la sărituri a fost Drăgulescu", a spus preşedintele care a ţinut să adauge că în mod egal a fost emoţionat de Camelia Potec dar şi de ceilalţi sportivi români.

Traian Băsescu a subliniat de mai multe ori în discursul său că le mulţumeşte sportivilor români pentru tot ceea ce au făcut şi i-a asigurat de sprijinul şi de respectul său.

Pe de altă parte, preşedintele Băsescu şi-a exprimat bucuria că "zilele acestea" se vorbeşte despre medalii olimpice.

"Altfel, suntem obişnuiţi să vorbim de fotbal. Ne aducem aminte de marea performanţă, de campionii olimpici, atunci când le numărăm medaliile. În rest, vedem fotbal până la saturaţie. Eu cred că acestor eroi ai lumii, campionilor olimpici din România, li se cuvine mai multă atenţie", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că lumea sportului nu înseamnă doar fotbal. "Deşi trebuie să vă spun că şi mie îmi plac toate sporturile, şi de asemenea fotbalul", a adăugat Băsescu.

Octavian Morariu, şeful COSR, a rostit un discurs în care i-a mulţumit preşedintelui pentru încurajare dar şi pentru iniţiativa de a reînfiinţa un Minister al Tineretului şi Sportului. La final el i-a oferit lui Traian Băsescu drapelul pe care l-a primit de la acesta la plecarea la Jocurile Olimpice.

La eveniment au luat parte sportivii prezenţi la JO, dar şi oficiali şi personalităţi din lumea sportului, printre care Octavian Bellu, Mariana Bitang şi Gabriela Szabo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici