Schimbare de regulament în Formula 1. Ar urma să se acorde un punct pilotului cu cel mai rapid tur

Din noul sezon al Formulei 1, pilotul care înregistrează cel mai rapid tur în cadrul unei curse ar putea obţine un punct suplimentar, anunţă motorsport.com.

205 afișări
Imaginea articolului Schimbare de regulament în Formula 1. Ar urma să se acorde un punct pilotului cu cel mai rapid tur

Schimbare de regulament în Formula 1. Ar urma să se acorde un punct pilotului cu cel mai rapid tur

Iniţiativa ar fi fost deja aprobată de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), iar în zilele următoare ar urma să fie făcut anunţul oficial.

Acest lucru se întâmplă deja în Formula E. La finalul fiecărui Mare Premiu, pilotul care a înregistrat cel mai rapid tur se alege cu un punct. Doar că în Formula E, pilotul respectiv trebuie să se claseze în Top 10 pentru a debloca punctul respectiv.

Punctul suplimentar a existat în Formula 1, în perioada 1950 - 1959, la primele ediţii ale "Marelui Circ". În 1958, Mike Hawthorn a devenit campion mondial, datorită punctului suplimentar. A fost practic punctul care l-a ajutat să-l devanseze pe Stirling Moss.

Sezonul 2019 va debuta pe 17 martie, la Melbourne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici