Schumacher l-ar putea înlocui pe Massa la Ferrari

Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial în Formula 1, ar putea lua în considerare revenirea în Marele Circ, dacă Ferrari îi va propune să-l înlocuiască pe brazilianul Felipe Massa, accidentat grav în Marele Premiu al Ungariei, a declarat purtătoarea de cuvânt a germanului, Sabine Kehm.

46 afișări
Imaginea articolului Schumacher l-ar putea înlocui pe Massa la Ferrari

Schumacher l-ar putea înlocui pe Massa la Ferrari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ferrari va anliza situaţia şi dacă cei de acolo îl vor contacta pe Michael, atunci el se va gândi la acest lucru", a declarat Kehm, pentru BBC Sport.

Deşi Schumacher a exclus o revenire a sa în Formula 1, într-un interviu acordat acum două săptămâni, Khem a precizat că este posbil ca germanul să se răzgândească dacă Ferrari îi va cere să-l înlocuiască temporar pe Massa.

"De obicei aş fi spus că el nu este interesat deoarece se simte foarte bine cu viaţa lui şi nu-i lipseşte nimic, dar acum situaţia este aşa diferită şi ipotetică, iar Michael nu vrea să alimenteze speculaţiile pe această temă", a afirmat ea

Kehm a precizat că Schumacher se antrenează în fiecare zi, dar nu ştie dacă starea de sănătate a lui Schumacher după accidentul de motocicletă suferit în februarie îi va permite să piloteze un monopost. "Michael a avut un accident de motocicletă în februarie, soldat cu o problemă la gât şi nu pot să vă spun dacă el poate alerga într-o cursă de Formula 1", a menţionat reprezentanta fostului pilot.

În schimb, agentul lui Schumacher, Willi Weber, insistă că germanul nu va concura pentru Ferrari la Marele Premiu al Europei de la Valencia, următoarea etapă a CM de Formula 1, programat în 23 august. "Michael nu va fi la volanul unui monopost la Valencia, acest lucru iese din discuţie. Ce-am aştepta de la Schumacher dacă se va sui într-o maşină de F1? Să câştige. Aşteptările din partea tuturor ar fi prea mari", a spus Weber.

Schumacher, în vârstă de 40 de ani, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, s-a retras din Marele Circ la sfârşitul sezonului 2006, dar, sporadic, a mai condus monoposturile Ferrari. În ultima perioadă, el a fost consultant al scuderiei de la Maranello.

Felipe Massa a fost lovit în cap, sâmbătă, în calificările de la Hungaroring, de o bucată dintr-un amortizor al unui monopost Brawn GP condus de compatriotul său Rubens Barrichello, care se află pe circuit chiar în faţa maşini pilotate de vicecampionul mondial, ce rula cu mai mult de 250 km/h.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici