Şcoala Federală de Antrenori a FRF a dat startul unui nou curs pentru licenţa UEFA A

25 de cursanţi au trecut prin primul modul din cadrul cursului de obţinere a licenţei UEFA A, organizat de Şcoala Federală de Antrenori (SFA), în perioada 7-9 februarie, informează frf.ro.

221 afișări
Imaginea articolului Şcoala Federală de Antrenori a FRF a dat startul unui nou curs pentru licenţa UEFA A

Şcoala Federală de Antrenori a FRF a dat startul unui nou curs pentru licenţa UEFA A

Prima zi a debutat cu sesiunea despre „Filosofia fotbalului”, susţinută de Aurel Ţicleanu, vicepreşedintele Comisiei Tehnice FRF, şi a continuat cu noţiuni teoretice despre „Analiza de joc”, conţinut livrat de Gabriel Glăvan, analist video al Naţionalei U21.

Cea de-a doua zi a fost dedicată integral analizei video, respectiv părţii practice în cadrul căreia cursanţii, împărţiţi pe grupe, au analizat un meci de fotbal din mai multe puncte de vedere, iar apoi au învăţat să utilizeze instrumentele de editare video necesare realizării unei analize video.

În ultima zi au fost discutate noţiuni despre faza defensivă, prin prezentări susţinute de Lucian Burchel, directorul SFA, iar modulul a fost încheiat cu un curs de „Nutriţie şi hidratare” susţinut de Olivia Timnea, medic al loturilor naţionale de fotbal feminin.

„Ne dorim să le livrăm cursanţilor noştri conţinut relevant în concordanţă cu nevoile lor din activitatea de antrenori la juniorii U18-U19, Liga 3, Liga 2, chiar şi Liga 1. Colaborăm cu cei mai buni profesionişti, lectori care pot livra atât partea teoretică, cât şi partea practică, atât de necesară cursanţilor. Am format un grup omogen de antrenori cu niveluri diferite de experienţă, foşti jucători de fotbal, antrenori care profesează în România, dar şi în Germania”, a spus Lucian Burchel, directorul SFA.

„Considerăm că este un proces de învăţare care a debutat corespunzător şi suntem siguri că o să continue să se adapteze la standardele impuse prin Convenţia UEFA a Antrenorilor din 2020”, a mai completat oficialul român.

Modulul 2 se va desfăşura în perioada 7-9 martie. Până atunci, cursanţii vor avea ocazia să-şi însuşească noţiunile teoretice deja predate prin diverse teme de lucru pe care trebuie să le realizeze individual şi în echipă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici