Scolari, suspendat de UEFA, a anunţat că va face apel

Selecţionerul Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, a anunţat, joi, la Lisabona, că va contesta decizia UEFA, care l-a suspendat patru meciuri pentru că l-a lovit la 12 septembrie pe jucătorul sârb Ivica Dragutinovici, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Scolari, suspendat de UEFA, a anunţat că va face apel

Scolari, suspendat de UEFA, a anunţat că va face apel

"Cred că sancţiunea este excesivă. Fotbalistul care a cauzat incidentul a fost suspendat două meciuri şi de aceea voi contesta această decizie în momentul în care federaţia portugheză va afla argumentele forului european", a declarat Scolari.

Preşedintele Federaţiei Portugheze de Fotbal, Gilberto Madail, a afirmat că "decizia UEFA reprezenintă o sancţiune dură pentru naţionala Portugaliei" şi a anunţat că luni va avea loc o reuniune a conducerii federaţiei.

Conform deciziei UEFA, Scolari, care a fost şi amendat cu suma de 12.120 de euro, va lipsi de la patru meciuri ale Portugaliei din preliminariile Euro-2008 (Azerbaidjan, Kazahstan, Armenia, Finlanda). La rândul său, Dragutinovici, care a fost suspendat două meciuri, va lipsi de la partidele Serbiei cu Armenia şi Azerbaidjan.

Cei doi au fost acuzaţi de comportament necorespunzător.

UEFA a deschis o anchetă disciplinară, după ce Scolari l-a lovit cu pumnul pe jucătorul Serbiei, Ivica Dragutinovici, la meciul dintre cele două echipe, scor 1-1, disputat pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona. Scolari a susţinut că a reacţionat astfel pentru a-l apăra pe fotbalistul portughez Ricardo Quaresma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici