Scuzele lui Rubiales „nu sunt suficiente”. Premierul spaniol cere măsuri suplimentare

Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat că scuzele preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, pentru că a sărutat-o pe Jenni Hermoso "nu sunt suficiente", iar vicepremierul cere ca acesta să demisioneze.

1003 afișări
Imaginea articolului Scuzele lui Rubiales „nu sunt suficiente”. Premierul spaniol cere măsuri suplimentare

Scuzele lui Rubiales „nu sunt suficiente”. Premierul spaniol cere măsuri suplimentare

"Aceasta arată că în ţara noastră mai este mult de lucru în ceea ce priveşte egalitatea şi respectul între bărbaţi şi femei", a declarat Pedro Sanchez, citat de insidethegames.

"Ceea ce am văzut a fost un gest inacceptabil. Cred că scuzele pe care domnul Rubiales le-a prezentat nu au fost suficiente, aş spune că nu au fost adecvate, iar domnul Rubiales ar trebui să continue să ia măsuri suplimentare".

Între timp, al doilea vicepremier spaniol, Yolanda Díaz, a cerut ca Rubiales să "demisioneze" pentru acţiunile sale.

Rubiales a prezentat scuze oficiale după incident, după victoria Spaniei în faţa Angliei în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin FIFA.

"Am greşit complet, trebuie să recunosc acest lucru", a declarat Rubiales. "A fost fără rea intenţie, într-un moment cu multă emoţie. Pe moment, am văzut-o ca pe ceva natural, dar apoi a creat agitaţie.

"Trebuie să îmi cer scuze, să învăţ din asta şi să înţeleg că atunci când eşti preşedinte trebuie să fii mai atent".

Hermoso a criticat iniţial incidentul într-o postare pe reţelele de socializare, dar o declaraţie a RFEF emisă în numele ei a precizat ulterior: "A fost un gest reciproc total spontan din cauza bucuriei imense pe care o aduce câştigarea unei Cupe Mondiale".

Declaraţia a descris momentul ca fiind "un gest natural de afecţiune".

Ziarul spaniol El Pais titrase: "Lui Jenni nu i-a plăcut sărutul lui Rubiales, nici nouă nu ne-a plăcut".

Numeroase postări pe reţelele de socializare au făcut comparaţii cu modul în care Rubiales a salutat jucătorii de sex masculin la prezentări similare.

Gestul a fost criticat şi de ministrul spaniol al egalităţii, Irene Montero, care a catalogat momentul ca fiind "o formă de violenţă sexuală pe care femeile o suferă zilnic".

Între timp, ministrul spaniol al sporturilor, Miquel Iceta, a criticat incidentul ca fiind "inacceptabil".

Ulterior, Rubiales s-a alăturat echipei la o recepţie la Madrid, unde a fost primită de premierul spaniol Pedro Sánchez.

Spania a câştigat trofeul pentru prima dată după ce a învins Anglia cu 1-0 pe Stadionul Australia din Sydney, graţie unui gol marcat în prima repriză de căpitanul Olga Carmona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici