Se cunosc gazdele Euro 2028. Alegerea făcută de UEFA, dezvăluită de presa britanică

UEFA urmează să anunţe că Euro 2028 va avea loc în Marea Britanie şi Irlanda, în condiţiile în care nu se aşteaptă ca nicio ofertă rivală să fie depusă înainte de termenul limită de miercuri, informează The Mirror.

3932 afișări
Imaginea articolului Se cunosc gazdele Euro 2028. Alegerea făcută de UEFA, dezvăluită de presa britanică

Se cunosc gazdele Euro 2028. Alegerea făcută de UEFA, dezvăluită de presa britanică

UEFA nu anticipează nicio ofertă care să sosoească pe ultima sută de metri şi, ca urmare, va anunţa cele cinci naţiuni ca fiind gazdele turneului de peste şase ani. De asemenea, UEFA va stabili un termen limită până la sfârşitul anului, până la care vor trebui depuse toate garanţiile guvernamentale necesare - în caz contrar, va redeschide licitaţia pentru turneu.

Turcia îşi dorea să depună o candidatură pentru Euro 2028 sau 2032, aceasta din urmă fiind cea pentru care va candida şi Italia. În ciuda dorinţelor Turciei, nu se aşteaptă ca aceasta să depună o ofertă, pentru a provoca Marea Britanie şi Irlanda, potrivit Times.

De asemenea, Rusia se gândea să depună o candidatură pentru 2028, dar invazia Ucrainei i-a făcut să renunţe.

UEFA a extins recent numărul participantelor la turneu, în 2016, şi este posibil să facă acest lucru din nou, mărind numărul de naţiuni la 32, până în 2028. Cu toate acestea, pe baza regulilor lor de co-organizare, este puţin probabil ca Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord sau Republica Irlanda să se califice automat.

Decizia de a găzdui turneul în Marea Britanie şi Irlanda va fi, fără îndoială, criticată din anumite părţi. Euro 2020, care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei, a fost organizat pe întreg continentul şi nu de o singură ţară. Wembley a jucat un rol-cheie, găzduind o mulţime de meciuri, inclusiv cele două semifinale şi finala. Anglia a jucat majoritatea meciurilor sale la Londra, ceea ce a fost considerat ca fiind o favorizare.

În cazul în care turneul se va desfăşura în cele cinci ţări, vor intra în joc stadioane precum Principality Stadium, Hampden Park, Aviva Stadium şi Windsor Park. Hampden Park, din Scoţia, a fost locul de desfăşurare a mai multor meciuri de la Euro 2020.

Anglia se va confrunta, fără îndoială, cu întrebări legate de modul în care a supravegheat Wembley, în special înainte, în timpul şi după finala de la 11 iulie, pe care a pierdut-o la penalty-uri, în faţa Italiei.

Evenimente neplăcute au făcut ca UEFA să-i penalizeze pe englezi cu o interdicţie, în urma căreia vor juca un meci cu porţile închise.

Anglia nu a câştigat niciodată Euro, cea mai bună performanţă a sa fiind înfrângerea din finala de vara trecută. La ultimul turneu, Ţara Galilor şi Scoţia au fost calificate, dar atât Irlanda de Nord, cât şi Republica Irlanda au ratat calificarea.

Planurile lor imediate vor fi să se califice la următoarea ediţie a competiţiei, din 2024, care va avea loc în Germania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici