Seară cu 36 de goluri în Liga Campionilor. Barcelona aproape eliminată / Napoli, Brugge şi Bayern ajung în primăvara europeană

Faza grupelor UEFA Champions League 2022-23 a continuat miercuri cu al doilea lot de meciuri din etapa a patra, în care s-au marcat 36 de goluri. Napoli şi Bayern Munchen s-au calificat în faza eliminatorie, iar Salah a marcat un hat trick, în doar 6 minute.

1892 afișări
Imaginea articolului Seară cu 36 de goluri în Liga Campionilor. Barcelona aproape eliminată / Napoli, Brugge şi Bayern ajung în primăvara europeană

Seară cu 36 de goluri în Liga Campionilor. Barcelona aproape eliminată / Napoli, Brugge şi Bayern ajung în primăvara europeană

A fost una din serile cu cele mai multe goluri din istoria competiţiei, seară ce a avut parte de câteva meciuri spectaculoase, dar şi de realizări personale deosebite.

Napoli a deschis seara cu o victorie pe teren propriu împotriva lui Ajax (4-2), cu care şi-a asigurat matematic prezenţa în optimile de finală ale competiţiei.

Revelaţia Club Brugge a remizat în deplasare la Madrid şi e şi ea în faza eliminatorie, celălalt loc urmând a fi aprig disputat de Atletico, Leverkusen şi Porto, ultima câştigând cu 3-0, în deplasarea din Germania.

Cea de a treia echipă ce şi-a asigurat calificarea este Bayern Munchen, care s-a impus fără mari emoţii, în deplasare la Plzen.

Cel mai intens meci al serii s-a jucat pe Cam Nou, unde Barca avea nevoie de o victorie pentru a reveni în cărţile calificării. Catalanii au condus la pauză, cu 1-0, însă Inter a răsturnat şi a făcut 1-2. Lewandowski a egalat, după care oaspeţii au revenit în avantaj, în minutul 89. Acelaşi Lewandowski a salvat un punct, marcând cu o lovitură de cap la vinclu (3-3, min. 90+2), ajutat şi de ter Stegen, care a avut pe final două intervenţii de excepţie.

Cele mai multe goluri s-au marcat la Glasgow, unde Liverpool a înscris de 7 ori, trei dintre goluri fiind opera lui Salah, care a intrat din postura de rezervă şi a reuşit hat trick-ul în doar 6 minute, toate cele trei goluri fiind marcate din pasele lui Diogo Jota.


Rezultate etapa a 4-a, Liga Campionilor, miercuri 12 octombrie

Napoli – Ajax Amsterdam 4-2 (2-0)
Lozano 4, Raspadori 16, Kvaratskhelia 62 (penalty), Osimhen 89/Klaassen 49, Berwijn 83 (penalty)

Atlético Madrid - Club Brugge 0-0 (0-0)

Glasgow Rangers – Liverpool 1-7 (1-1)
Arfield 17/Firmino 24, 55, Nunez 66, Salah 76, 80, 82, Elliot 89

Bayern Leverkusen – FC Porto 0-3 (0-1)
Galeno 6, Taremi 53, 64 (ambele penalty)

Barcelona – Internationale Milano 3-3 (1-0)
Dembele 40, Lewandowski 82, (90+2)/Barella 50, Martinez 63, Gosens 89

Viktoria Plzeň – Bayern Munchen 2-4 (0-4)
Vlkanova 62, Kliment 75/Mane 10, Muller 14, Goretzka 25, 35

Tottenham Hotspur – Eintracht Frankfurt 3-2 (3-1)
Song Heung-Min 20, 36, Kane 28 (penalty)/Kamada 14, Alidou 87

Sporting Lisabona – Olimpique Marseille 0-2 (0-2)
Guendouzi 20, Sanchez 30

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici