Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Indiei şi a devenit a patra oară campion mondial. Ce a declarat învingătorul

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Indiei şi a devenit campion mondial pentru a patra oară consecutiv, cu trei curse rămase de disputat până la finalul sezonului.

396 afișări
Imaginea articolului Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Indiei şi a devenit a patra oară campion mondial. Ce a declarat învingătorul

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Indiei şi a devenit a patra oară campion mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE:  Vettel după ce a câştigat al patrulea titlu mondial consecutiv: Am rămas fără cuvinte

Pilotul echipei Red Bull Sebastian Vettel, care a câştigat, duminică, Marele Premiu al Indiei şi odată cu acesta al patrulea tiltu mondial consecutiv în Formula 1, a declarat după cursa de la New Delhi că nu îşi poate exprima bucuria după succesul obţinut.

"Am rămas fără cuvinte. Nu ştiu ce să spun, am trecut linia de sosire şi m-am simţit golit. Mă gândesc să spun ceva, dar pur şi simplu nu pot. A fost un sezon extraordinar, atmosfera în echipă este extraordinară şi este o plăcere să sar în maşină şi să pilotez", a afirmat germanul.

Vettel spune că nu realizează încă importanţa performanţelor obţinute. "Când am început să concurez, Formula 1 părea atât de departe, dar sunt mulţi oameni cărora trebuie să le mulţumesc, începând de pe vremea când evoluam în karting şi până în prezent. Am învăţat multe lucruri şi întotdeauna am încercat să ascult. Este extraordinar că am ajuns în fruntea unui atât de talentat grup de piloţi. Poate nu-mi dau seama deocamdată ce am realizat. Poate peste zece ani voi privi înapoi şi voi înţelege ce am reuşit", a afirmat cvadruplul campion mondial.

El este încă marcat de faptul că a fost huiduit pe parcursul acestui sezon şi nu prea înţelege de ce unii spectatori au făcut acest lucru. "Nu a fost un sezon uşor, chiar dacă privind din exterior a părut că avem totul în mâinile noastre. A fost dificil pentru mine personal să fiu huiduit chiar dacă nu făcusem nimic rău. Sunt foarte mândru că am trecut peste acestea şi am oferit răspunsurile pe pistă", a precizat Vettel.

La New Delhi, el a fost urmat de germanul Nico Rosbeg (Mercedes) şi de francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault). Al patrulea a trecut linia de sosire brazilianul Felipe Massa (Ferrari), al cincilea a fost mexicanul Sergio Perez (McLaren-Mercedes), iar pe locul şase s-a clasat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de următorii piloţi: finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault), britanicul Paul Di Resta (Force India), germanul Adrian Sutil (Force India) şi australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso).

Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) a avut probleme la start în urma unui uşor acroşaj şi a terminat pe locul 11.

Australianul Mark Webber (Red Bull) a abandonat în turul 40/60 din cauza unor probleme tehnice.

În urma acestor rezultate, şi echipa Red Bull a devenit campioană mondială a patra oară consecutiv.

Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, va avea loc week-end-ul viitor.

Clasamentul piloţilor (primele zece poziţii) este următorul:

1. Sebastian Vettel 322 de puncte;

2. Fernando Alonso 207;

3. Kimi Raikkonen 183;

4. Lewis Hamilton 169;

5. Mark Webber 148;

6. Nico Rosberg 144;

7. Felipe Massa 102;

8. Romain Grosjean 102;

9. Jenson Button 60;

10. Paul di Resta 40.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. Red Bull 470 de puncte;

2. Mercedes 313;

3. Ferrari 309;

4. Lotus Renault 285;

5. McLaren-Mercedes 93;

6. Force India 68;

7. Sauber 45;

8. Toro Rosso 32;

9. Williams 1;

10-11. Caterham, Marussia 0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici