Sebastian Vettel părăseşte echipa Red Bull pentru Ferrari. Cine îl va înlocui

Cvadruplul campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel va părăsi echipa Red Bull la finalul acestui sezon şi va trece la Ferrari, el urmând a fi înlocuit la echipa austriacă de rusul Danil Kviat de la Toro Rosso.

365 afișări
Imaginea articolului Sebastian Vettel părăseşte echipa Red Bull pentru Ferrari. Cine îl va înlocui

Sebastian Vettel (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Ne-a anunţat aseară (n.r. - vineri seară). Tot ce pot face este să-i urez toate cele bune în viitor", a declarat mangerul Red Bull, Christian Hroner, potrivit BBC.

Oficialul britanic a dezvăluit şi viitoarea destinaţie a pilotului german în vârstă de 27 de ani, echipa italiană Ferrari, care "i-a făcut o ofertă foarte atractivă".

La scuderia de la Maranello, Vettel îi va lua locul lui Fernando Alonso. Presa spaniolă a scris, vineri, că Alonso va părăsi echipa Ferrari la finalul acestui sezon, fiind nemulţumit de proiectul sportiv al scuderiei. Potrivit cope.es, Alonso şi Ferrari sunt aproape de un acord privind rezilierea contractului cu doi ani înainte de scadenţă.

McLaren este echipa cea mai interesată de serviciile pilotului spaniol. Începând din 2015, team-ul de la Woking reface parteneriatul cu Honda şi este gata să-i ofere 35 de milioane de euro salariu anual lui Alonso, aproape dublu cât are la Ferrari.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Ferrari intenţiona să anunţe angajarea lui Vettel la 13 octombrie, când administraorul delegat al Fiat, Sergio Marchione, prelua funcţia de preşedinte al echipei, înlocuindu-l pe Luca di Montezemolo. Însă faptul că Vettel a făcut deja publică plecarea sa de la Red Bull ar putea să dea planurile scuderiei peste cap.

Danil Kviat va face echipă la Red Bull cu australianul Daniel Ricciardo. Locul rusului la Toro Rosso ar urma să fie preluat de spaniolul Carlos Sainz junior, 20 de ani, fiul fostului campion mondial de raliuri.

Vettel a debutat în Marele Circ în 2007, la BMW Sauber, când l-a înlocuit la Marele Premiu al SUA pe Robert Kubica, accidentat. Germanul a ocupat locul 7 în calificări şi 8 la finalul Grand Prix-ului de la Indianapolis, reuşind la vârsta de 19 ani şi 349 de zile să devină cel mai tânăr pilot care obţine un punct în Formula 1.

La sfârşitul lunii iulie 2007, Vettel a primit un contract de pilot titular la Toro Rosso, a doua echipă a producătorului de băuturi energizante Red Bull. În 2008, Vettel a obţinut prima victorie, la Marele Premiu al Italiei, apoi, anul următor, a fost promovat la Red Bull. Germanul a devenit campion mondial în premieră, în 2010, performanţă pe care a repetat-o în următorii trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici