Şeful de misiune al delegaţiei României la Jocurile Olimpice: Ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală, JO de la Soci vor fi greu de egalat

Alexandru Epuran, şeful de misiune al delegaţiei României la JO de la Soci, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că actuala ediţie va fi greu de egalat de ţările care vor primi de acum înainte organizarea jocurilor de iarnă, deoarece "ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală".

568 afișări
Imaginea articolului Şeful de misiune al delegaţiei României la Jocurile Olimpice: Ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală, JO de la Soci vor fi greu de egalat

Şeful de misiune al delegaţiei României la Jocurile Olimpice: Ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală, JO de la Soci vor fi greu de egalat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt convins că Olimpiada de la Soci va fi extrem de reuşită. Am fost deja la Soci de câteva ori şi pot să spun că am avut senzaţia că acolo se vor organiza Jocurile Olimpice de vară şi nu de iarnă. Amploarea pe care o dau ruşii acestei ediţii este extraordinară. Eu din 2002, de când particip la Jocurile Olimpice, nu am mai văzut aşa ceva. Olimpiada este foarte importantă pentru ei, au făcut totul la cel mai înalt nivel. Ruşii au făcut totul la o dimensiune colosală, vor fi greu de egalat de cei care vor organiza de acum înainte Jocurile Olimpice de iarnă", a spus oficialul COSR.

Epuran susţine că organizatorii ruşi au realizat totul de la zero, ridicând patinoare şi construind pârtii şi piste de bob acolo unde terenul nu era nici măcar "desţelenit". "La Soci ruşii au făcut totul gospodăreşte, au construit totul de la zero. Sincer, eu nu cred că undeva s-a mai întâmplat aşa ceva. Au ridicat patinoare şi au făcut pârtii şi piste acolo unde pământul nu era nici măcar desţelenit. Au mai fost Jocuri Olimpice, dar în oraşe unde existau toate aceste lucruri şi se mai moderniza pe ici pe colo, se mai făcea şi un patinoar pe schelet, se mai umfla un balon, dar aici nu, s-a construit de la zero. Şi totul e făcut fără reproş. De aceea i-a şi costat atât de mult. Ruşii chiar ştiu să organizeze astfel de evenimente. Când se apucă de treabă fac totul solid, să rămână", a adăugat Alexandru Epuran.

Din experienţa ediţiilor anterioare, oficialul COSR afirmă că vor exista totuşi şi undele nesincronizări. "Ca de obicei, cu siguranţă vor şi unele nesincronizări. Acum, pe hârtie, lucrurile sunt perfecte. Ruşii au făcut şi teste, au organizat şi câteva competiţii acolo, deci totul este în regulă. Însă cu toate astea, ştiu din experienţele anterioare, că întotdeauna apar probleme. Păi numai dacă ne gândim că vor fi circa 6-7.000 de voluntari, vă daţi seama că aceştia nu sunt toţi din Soci. Şi de aici pot să apară multe nesicronizări. Eu sunt însă sigur că în ultimele zile totul va funcţiona perfect, pentru că aşa se întâmplă mereu, pe final lucrurile se aşează, fiecare ştie exact ce are de făcut, doar că atunci se încheie competiţia", a menţionat şeful de misiune al delegaţiei României, pentru MEDIAFAX.

Alexandru Epuran, împreună cu Puiu Gaspar, membru în Comitetul Executiv al COSR şi secretar general al FR de Schi şi Biatlon, şi Dan Tănase, medic coordonator, vor fi primii oficiali ai delegaţiei României care vor ajunge la Soci. Aceştia vor pleca miercuri în Rusia pentru a pune la punct ultimele detalii privind participarea sportivilor români.

"Eu împreună cu Puiu Gaspar şi medicul Dan Tănase mergem de miercuri la Soci pentru că trebuie să organizăm lucrurile acolo care ţin de noi, cum sunt de exemplu centrele medicale. Trebuie să ne împărţim pentru că sunt trei sate olimpice. Au mai fost astfel de situaţii şi la Torino şi la Vancouver, nu e nimic nou, însă când sunt trei sate olimpice e mai dificil deoarece consumă timp şi e nevoie pe parcursul jocurilor de mai mulţi oficiali pentru lucruri nu atât de importante. Dar asta este, trebuie să le facem pentru ca totul să fie în regulă", a explicat Epuran.

Delegaţia României va fi formată din 48 de persoane, dintre care 24 sunt sportivi. Plecarea delegaţiei este programată pentru 2 februarie, la ora 11.15, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va disputa în perioada 7- 23 februarie la Soci (Rusia).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici