Selecţioner Estonia: Nu a fost mare diferenţă în joc, a câştigat echipa puţin mai bună

Selecţionerul Estoniei, Tarmo Ruutli, a declarat după meciul cu România, scor 0-2 în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, că la nivelul jocului niciuna dintre echipe nu a excelat, dar că a câştigat cea care s-a dovedit a fi un pic mai bună.

120 afișări
Imaginea articolului Selecţioner Estonia: Nu a fost mare diferenţă în joc, a câştigat echipa puţin mai bună

Selecţioner Estonia: Nu a fost mare diferenţă în joc, a câştigat echipa puţin mai bună (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Nu ne-a ieşit jocul. Nici noi, nici ei nu am avut prea multe opţiuni şi ocazii, iar primul gol s-a dovedit a fi decisiv. România nu avea nevoie de altceva decât să ucidă meciul, să lovească pe contraatac. Noi am fost obligaţi să atacăm pentru a încerca egalarea şi aşa s-a scris istoria meciului. După ce România a deschis scorul, ne-am mai deschis puţin şi am primit şi golul doi. În joc pot spune că nu a fost mare diferenţă, dar echipa puţin mai bună în acest meci a câştigat. Am jucat atât cât am putut, cât ni s-a permis, însă în atac mai avem de lucru. Oricum, nu cădem acum în
disperare, în fotbal trebuie să te aştepţi la orice, plus că a fost fost primul joc. Vom încerca să fim mai buni", a spus Ruutli, citat de cotidianul Ohtuleht.

Preşedintele Federaţiei Estoniene, Aivar Pohlak, a afirmat că echipa sa a pierdut din cauza numeroaselor greşeli pe care le-a făcut. "Ne-am apărat inacceptabil de slab în unele momente. Am avut o posesie bună, dar n-am fost în stare să ne creăm oportunităţi, şanse de gol. Golurile primite au venit în urma unor erori ale noastre", a spus Pohlak.

Mijlocaşul Joel Lindpere a menţionat că naţionala României a avut ceva în plus. "Nouă ne-a lipsit agresivitatea şi am luat primul gol prea uşor, în timp ce echipa României a jucat foarte disciplinat şi a lovit de două ori", a spus Lindpere.

Portarul Sergei Pareiko a subliniat că înfrângerea Estoniei a venit în urma unor erori în apărare: "Ce mai pot spune? România a pus presiune pe noi şi a câştigat cu 2-0".

Fundaşul Taijo Teniste, care a ezitat la primul gol al partidei, înscris de Torje, a declarat că faza respectivă a fost "confuză". "O minge ciudată a ţopăit în faţa porţii, fără să fie interceptată de nimeni şi m-am gândit că iese în afara terenului. L-am văzut pe adversarul meu când nu mai era nimic de făcut. A fost un gol dureros. Clar nu a fost cea mai bună zi a noastră, iar România a reuşşit să ne facă viaţă grea. Nu ne-au lăsat să ajungem foarte des în faţa porţii", a spus Teniste.

Fundaşul Igor Morozov a afirmat că echipa Estoniei putea obţine un rezultat mult mai bun. "La primul gol ne puteam apăra mult mai bine. Mingea a ajuns prea uşor acolo şi nu a fost nimeni care să îndepărteze pericolul", a comentat el.

Căpitanul Ragnar Klavan a menţionat că după acest eşec există o anumită frustrare în rândul coechipierilor săi, care puteau evita în special prima reuşită a "tricolorilor". "Dacă vrem să realizăm ceva în această grupă, nu ne putem permite luxul de a lua astfel de goluri. La începutul reprizei secunde am jucat bine, dar apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi s-a terminat totul. De data asta nu am fost în joc şi am făcut erori simple", a spus Klavan.

Mijlocaşul Konstantin Vassiljev a subliniat că până la înscrierea primului gol ambele formaţii erau mulţumite de rezultat. "Ambele echipe au jucat la un moment dat pentru conservarea rezultatului, dar au apărut greşeli în jocul nostru, iar acestea s-au dovedit decisive, pentru că am primit primul gol, care a fost capital", a spus Vassiljev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici