Selecţionerii resping ideea unui boicot al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia

Antrenorii echipelor naţionale, printre care selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, şi cel al Germaniei, Joachim Low, au respins, miercuri, la Sankt Petersburg, ideea unui boicot al Cupei Mondiale din 2018 din Rusia, din cauza conflictului din estul Ucrainei.

97 afișări
Imaginea articolului Selecţionerii resping ideea unui boicot al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia

Selecţionerii resping ideea unui boicot al Cupei Mondiale din Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

Un boicot european al evenimentelor sportive prevăzute să se desfăşoare în Rusia, inclusiv al Cupei Mondiale de fotbal, au fost evocate la începutul lunii septembrie, într-un document de lucru al ţărilor membre ale UE.

"Ideea unui boicot al Cupei Mondiale din Rusia nu va avea susţinerea familiei selecţionerilor şi antrenorilor de fotbal", a declarat Vicente de la Bosque, în timpul unei conferinţe tehnice post-CM 2014, oragnizată la Sankt Petersburg.

"Noi încercăm să-i adunăm pe oameni, nu să-i separăm. Noi suntem sportivi şi nu facem politică. Noi îi susţinem pe cei care joacă fotbal", a adăugat spaniolul.

"Nu cred în această idee nicio secundă", a precizat directorul tehnic naţional francez Francois Blaquart.

Selecţionerul campioanei mondiale, Joachim Low, a refuzat să se refere la posibile sancţiuni împotriva Rusiei. "Nu am intenţia de a comenta apelurile sau deciziile politice. Rusia este foarte motivată şi are totul pentru a organiza o mare Cupă Mondială", a subliniat Low.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici