Selecţionerul echipei naţionale a Zambiei: Am câştigat în memoria celor decedaţi în accidentul aviatic din 1993

Selecţionerul echipei naţionale a Zambiei, Herve Renard, a declarat, duminică, după câştigarea Cupei Africii pe Naţiuni, că jucătorii săi au luptat să cucerească trofeul în memoria celor decedaţi în accidentul aviatic din 1993, de la Libreville.

244 afișări
Imaginea articolului Selecţionerul echipei naţionale a Zambiei: Am câştigat în memoria celor decedaţi în accidentul aviatic din 1993

Echipa naţională a Zambiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost scris undeva să câştigăm. Am câştigat în memoria celor decedaţi în accidentul aviatic din 1993. Pentru mine este un succes enorm, nici nu mă gândeam la aşa ceva înaintea competiţiei. Pe parcursul competiţiei jucătorii au început să prindă încredere şi am avut o forţă care ne-a inspirat şi care a făcut diferenţa", a spus Renard.

Tehnicianul francez i-a dedicat acest trofeu preşedintelui Federaţiei Zambiene de Fotbal, Kalusha Bwalya, singurul supravieţuitor al accidentului aviatic din 1993 în care au murit toţi componenţii echipei naţionale a Zambiei. "Coasta de Fildeş este o echipă extraordinară şi nu aş fi crezut că e posibil să termini competiţia cu cel mai bun atac şi cea mai bună apărare, dar să nu ai trofeul. În 2010 am pierdut la loviturile de departajare în faţa Nigeriei, care a fost mai puternică mental decât noi. A fost un semn al destinului, pentru noi era scris altceva. Dedic acest succes preşedintelui nostru, Kalusha Bwalya. Ne-am tot amintit de acel accident care s-a produs chiar aici în Gabon şi asta ne-a întărit", a afirmat Renard.

Echipa naţională a Zambiei a câştigat cea de-a 28-a ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins, duminică, în finală, la Libreville, cu scorul de 8-7 după loviturile de departajare, reprezentativa Coastei de Fildeş. Zambia a câştigat în premieră Cupa Africii pe Naţiuni, după finalele pierdute în 1974 şi 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici