Semnele care prevestesc infarctul apar cu 24 de ore înainte

Potrivit Smidt Heart Institute din Los Angeles, în 50% din cazuri, cel puţin un simptom apare în ultimele 24 de ore, fiind publicată şi lista celor care sunt cele mai frecvente.

5192 afișări
Imaginea articolului Semnele care prevestesc infarctul apar cu 24 de ore înainte

Mircea Rednic

Cazul antrenorului de fotbal Mircea Rednic, de la UTA, care a simţit dureri pe durata zilei de luni, fiind operat ca şi cum ar fi suferit un infarct abia miercuri are o explicaţie dată recent de ştiinţă.

Specialiştii spune că este întotdeauna important să fii atent pentru orice semne de avertizare potenţiale ale unui atac de cord. Un studiu recent al Institutului de Inimă Smidt din Los Angeles, publicat în The Lancet, a enumerat nu numai cele mai comune simptome, ci şi cele predominante la bărbaţi şi femei.

În plus, cercetătorii au descoperit că, în 50% din cazuri, persoanele care au suferit un atac de cord brusc au experimentat cel puţin un simptom semnificativ în ultimele 24 de ore.

Bărbaţii resimt dureri în piept, femeile au probleme de respiraţie

Potrivit studiului, pot exista simptome de avertizare mai frecvente la bărbaţi sau la femei. Cercetătorii spun că bărbaţii sunt mai predispuşi să experimenteze dureri în piept şi convulsii, în timp ce dificultăţile de respiraţie sunt cel mai frecvent simptom la femei.

„Acesta este primul studiu bazat pe comunitate care evaluează asocierea unei serii de simptome de avertizare cu stopul cardiac brusc”, a spus dr. Eduardo Marban, director executiv al Institutului de Inimă Smidt.

În mod clar, deşi probabilităţile variază între bărbaţi şi femei, simptomele sunt comune ambelor sexe. Pot exista dureri persistente în alte părţi ale corpului, cum ar fi braţele, spatele şi gâtul, sau pot apărea crize de greaţă şi vărsături sau ameţeli. În plus, un mic procent din ambele sexe au prezentat palpitaţii cardiace şi simptome asemănătoare gripei.

Rednic a simţit dureri în piept

Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA, a suferit un infarct, iar miercuri a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Tehnicianul în vârstă de 61 de ani a simţit dureri în piept în timpul meciului cu FCSB de luni, dureri care au persistat şi a doua zi, dar şi ieri.

Rednic a luat decizia să se prezinte la spital, acolo unde medicii i-au pus diagnosticul de infarct miocardic. „Puriul” a fost operat miercuri la Spitalul Judeţean din Arad, starea sa fiind una stabilă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici