Serena Williams nu va participa la turneul de la Roland-Garros

Federaţia Franceză de Tenis (FFT) a anunţat, joi, într-un comunicat, că jucătoarea americană Serena Williams, fostă ocupantă a primului loc în clasamentul mondial, nu va participa la ediţia din acest an a turneului de la Roland-Garros, ce va începe în 22 mai.

96 afișări
Imaginea articolului Serena Williams nu va participa la turneul de la Roland-Garros

Serena Williams nu va participa la turneul de la Roland-Garros (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit FFT, Serena Williams nu este refăcută suficient în urma problemelor de sănătate pe care le-a avut în acest an (embolism pulmonar şi o rană la picior).

Sportiva americană nu a mai jucat niciun meci de la victoria din finala turneului de la Wimbledon, de anul trecut. La scurt timp după succesul din Anglia, în luna iulie, ea s-a tăiat accidental la piciorul drept într-un pahar spart. Serena Williams a fost operată de două ori la picior, iar în februarie a suferit un embolism pulmonar, motiv pentru care a fost spitalizată de urgenţă la Los Angeles.

Serena Williams a ocupat primul loc în clasamentul mondial timp de 123 de săptămâni. Pe lângă patru titluri la Wimbledon, ea a mai câştigat de trei ori US Open, de cinci ori Australian Open şi o dată turneul de la Roland-Garros.

Federaţia franceză a confirmat şi absenţa de la Roland-Garros a sportivei ruse Dinara Safina, accidentată în zona dorsală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici