Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale de 50 de milioane de dolari.

549 afișări
Imaginea articolului Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open

Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open

În optimile de finală, fostul lider mondial a trecut, în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4, de sportiva cehă Barbora Strycova (16 WTA), într-o oră şi 47 de minute de joc.

Serena Williams şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 440.000 de dolari şi 430 de puncte WTA. În sferturi, americanca o va întâlni pe britanica Johanna Konta, favorită numărul 9, care a avansat în această fază a competiţiei după ce a învins-o, luni, pe rusoaica Ekaterina Makarova (30 WTA), scor 6-1, 6-4.

Serena Williams, în vârstă de 35 de ani, are în palmares şase titluri cucerite la Australian Open: 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015. Ca să revină pe prima poziţie în ierarhia mondială, americanca trebuie să cucerească titlul la Australian Open.

Într-un alt meci disputat luni în optimile de finală de la Australian Open, croata Mirjana Lucic-Baroni, ocupanta poziţiei 79 WTA, a învins-o pe americanca Jennifer Brady, aflată pe locul 116 WTA, scor 6-4, 6-2. În sferturi, Lucic-Baroni va juca împotriva câştigătoarei ultimei partide din optimi, Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA) - Daria Gavrilova (Australia, 26 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici