Sergio Aguero se desparte de Manchester City după 10 ani

  • Golgheterul argentinian Sergio Aguero va părăsi Manchester City la sfârşitul sezonului, a anunţat clubul.
  • Contractul atacantului în vârstă de 32 de ani expiră la sfârşitul sezonului şi clubul a decis să nu îl reînnoiască, anunţă BBC Sports.
317 afișări
Imaginea articolului Sergio Aguero se desparte de Manchester City după 10 ani

Sergio Aguero se desparte de Manchester City după 10 ani

Argentinianul, care a venit de la Atletico Madrid în 2011, a marcat 257 de goluri în 384 de apariţii pentru „cetăţeni”

„Cu îndrumarea proprietarilor şi contribuţia multor jucători, acest club a câştigat un loc printre cele mai mari din lume", a spus Aguero.

O statuie va fi ridicată în onoarea lui pe stadionul Etihad, alături de cea a fostului căpitan Vincent Kompany şi cea a lui David Silva, care au părăsit clubul în 2019, respectiv în 2020.

Acest trio a jucat un rol esenţial în renaşterea „cetăţenilor”, Aguero fiind marcatorul golului din prelungirile meciului cu QPR în 2012, care a adus primul titlu al clubului în insulă după 44 de ani, la capătul unuia din cele mai dramatice finaluri de sezon din istoria Premier League.

De atunci, atacantul argentinian a contribuit la câştigarea de către Manchester City a încă trei titluri în Premier League, dar şi a Cupei Angliei şi de cinci ori a Cupei Ligii.

„Contribuţia lui Sergio la succesul lui Manchester City în ultimii 10 ani nu poate fi trecută cu vederea", a declarat preşedintele clubului, Khaldoon Al Mubarak. „Legenda sa va fi gravată în amintirile tuturor celor care iubesc clubul şi poate chiar şi în a celora care iubesc pur şi simplu fotbalul."

Aguero este al patrulea cel mai bun marcator în istoria Premier League, cu 181 de reuşite, fiind depăşit de nume legendare ale fotbalului englez, foştii internaţionali Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) şi Andrew Cole (187).

Înainte de a fi confirmată plecarea sa de la City, numele lui Aguero a fost legat de mai multe cluburi de top din Europa în ultimele luni.

Spaniolii de la Barcelona sunt pomeniţi în presa occidentală ca fiind potenţiali pretendenţi, însă pe listă celor interesaţi se mai află şi francezii de la Paris St-Germain sau chiar cluburile italiene Juventus şi Inter Milan.

Săptămâna trecută s-a spus chiar şi despre Chelsea că monitorizează situaţia lui Aguero şi este gata să facă mutarea lui, dacă argentinianul decide să rămână în Premier League.

„Voi continua să dau tot ce pot restul sezonului, să câştig cât mai multe trofee şi să aduc cât mai multă bucurie fanilor", a spus Aguero într-un comunicat prin care şi-a anunţat plecarea.

„Apoi, va începe o nouă etapă cu noi provocări şi sunt pe deplin pregătit să le înfrunt cu aceeaşi pasiune şi profesionalism cu care am făcut-o întotdeauna, pentru a continua la cel mai înalt nivel.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici