Sevilla câştigă pentru a treia oară consecutiv Europa League după ce învinge Liverpool în finală cu 3-1

Sevilla (Spania) a cucerit Europa League după ce a învins-o în finala de la Basel pe Liverpool cu 3-1. Sevilla este la al treilea trofeu Europa League consecutiv, după cele din 2014 şi 2015, şi la al cincilea în total.

3862 afișări
Imaginea articolului Sevilla câştigă pentru a treia oară consecutiv Europa League după ce învinge Liverpool în finală cu 3-1

Sevilla câştigă pentru a treia oară consecutiv Europa League după ce învinge Liverpool în finală cu 3-1

Au marcat: Sturridge 35' / Gameiro 46', Coke 64', 70'.

1-0: Sturridge a deschis scorul cu o execuţie superbă: şut la colţul lung, cu exteriorul, după o pasă primită de la Coutinho.

1-1: Alberto Moreno, fostul fundaş al andaluzilor, greşeşte de două ori în aceeaşi fază, Mariano pătrunde în careu şi centrează, Kolo Toure şi Lovren sunt prinşi pe picior greşit, iar golgheterul Gameiro a restabilit egalitatea.

1-2: După o fază prelungită de atac pentru Sevilla, mingea ajunge la Coke, căpitanul spaniolilor şutează din prima, fără preluare, cu interiorul, iar Mignolet priveşte neputincios.

1-3: După o fază norocoasă, mingea ajunge la Coke, asistentul ridică fanionul, dar arbitrul lasă jocul să continue, pentru că balonul a ajuns la căpitanul andaluzilor de la Clyne. Coke şutează, Mignolet intervine, dar nu face suficient şi mingea se duce în poartă..

Sevilla a câştigat al cincilea trofeu Europa League şi al treilea consecutiv, obţinând calificarea în sezonul următor din Liga Campionilor. În 2014, echipa antrenată de Unai Emery a învins pe Benfica Lisabona, scor 4-2, după executarea loviturilor de departajare, iar în timpul regulamentar, a fost egal, 0-0. În 2015, Sevilla a trecut de Dnepr, scor 3-2.

Liverpool: Mignolet - Clyne, Kolo Toure (Benteke 82'), Lovren, Alberto Moreno - Can, Milner - Lallana (Allen 73'), Coutinho, Firmino (Origi 69') - Sturridge. Antrenor: Jurgen Klopp.

Sevilla: David Soria - Mariano, Rami (Kolodziejczak 77'), Carrico, Escudero - N'Zonzi, Krychowiak - Vitolo, Banega (Cristoforo 90+3'), Coke - Gameiro (Iborra 89'). Antrenor: Unai Emery.

Cartonaşe galbene: Lovren 30', Origi 72', Clyne 90+4' / Vitolo 56', Banega 57', Rami 78', Mariano 84'.

Cartonaşe roşii: -

Arbitri: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark, Stefan Johannesson, Markus Strömbergsson (toţi din Suedia); rezervă: Sven Odvar Moen (Norvegia).

Stadion: St. Jakob-Park, Basel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici