Sevilla, regina Europa League - a învins Roma la penalty-uri şi a câştigat al şaptelea titlu

Sevilla a reuşit din nou să surprindă în Europa League, după ce a învins-o miercuri pe AS Roma cu 4-1 la penalty-uri şi a ridicat trofeul pentru a şaptea oară, un record, aducându-i antrenorului Romei, Jose Mourinho, prima înfrângere în cele şase finale europene.

357 afișări
Imaginea articolului Sevilla, regina Europa League - a învins Roma la penalty-uri şi a câştigat al şaptelea titlu

Sevilla, regina Europa League - a învins Roma la penalty-uri şi a câştigat al şaptelea titlu

După un meci care a avut şi perioade animate dar şi momente lipsite de spectaculozitate, încheiat 1-1 după 90 de minute şi după prelungiri, Sevilla s-a impus categoric la loviturile de departajare. Gonzalo Montiel a marcat lovitura câştigătoare, la fel cum a făcut-o pentru Argentina în finala Cupei Mondiale, împotriva Franţei.

Fundaşul a ratat prima încercare, dar a primit o a doua şansă după ce arbitrii din cabina VAR au constata că portarul Romei, Rui Patricio, a nu a fost cu ambele picioare pe linia porţii în momentul executării penalty-ului. Argentinianul nu a mai greşit la a doua încercare, declanşând sărbătoarea în rândul fanilor spanioli.

Portarul Sevillei, Yassine Bounou, a fost eroul spaniolilor la loviturile de departajare, apărând penaltiurile lui Gianluca Mancini şi Roger Ibanez, în timp ce spaniolii au fost impecabili de la punctul cu var, marcând toate cele patru încercări.

Sevilla a devenit regina de necontestat a Europa League, după ce a câştigat acum toate cele şapte finale pe care le-a disputat în competiţie, în condiţiile în care în ultimele patru a fost nevoită să revină, după ce fusese condusă pe tabela de marcaj.

Meciul de miercuri a fost tensionat şi aprig disputat încă de la început, cu Roma apărându-se în adâncime cu o linie de cinci oameni în faţa Sevillei, care a avut aproape 65% posesie, dar a fost ţinută în mare parte în afara careului aglomerat al italienilor.

Meciul a avut şi mulţi nervi, arbitrul Anthony Taylor împărţind 14 cartonaşe galbene, cele mai multe acordate vreodată într-un meci din Europa League, şi a dictat aproape 30 de minute suplimentare de joc.

Paulo Dybala a adus Roma în avantaj pe contraatac în minutul 35, dar Sevilla a preluat apoi controlul jocului şi a egalat graţie unui autogol al lui Mancini, în minutul 55.

Sevilla a dominat apoi meciul, dar Roma a avut cele mai bune ocazii de pe contraatac şi din lovituri libere, inclusiv o lovitură de cap a lui Chris Smalling care a lovit bara transversală în al 10-lea minut de prelungiri.

Sevilla şi-a menţinut recordul incredibil în competiţie, după un sezon altfel dificil.

Aflată în a doua jumătate de clasament în LaLiga în mare parte din acest sezon, în care a concediat doi antrenori, Sevilla şi-a regăsit forma abia după ieşirea din Liga Campionilor.

Pentru a ajunge în finală, a învins PSV Eindhoven, Fenerbahce şi Manchester United, înainte de a învinge Juventus în semifinale.

"A fost un meci în stilul Sevilla. Trebuie să suferim pentru a câştiga", a declarat Lucas Ocampos pentru postul de televiziune spaniol Movistar Plus.

"Nu este uşor. Ceea ce avem cu această competiţie este ceva ce nu poate fi explicat".

A fost a treia finală consecutivă din Europa League care s-a încheiat la penalty-uri.

Victoria înseamnă că Sevilla va participa în sezonul următor al Ligii Campionilor, în ciuda faptului că a terminat în afara primelor patru locuri în LaLiga.

Mourinho nu pierduse niciodată o finală europeană înainte de meciul de miercuri, după ce anul trecut a condus Roma la titlul inaugural al Europa Conference League, devenind primul antrenor care a câştigat toate trofeele europene.

Înfrângerea a fost, în mod clar, o experienţă dureroasă pentru portughez, care a dat medalia de vicecampion unui fan din tribună.

"Asta am făcut, nu vreau medalii de argint. Nu păstrez medaliile de argint, aşa că am dat-o", a declarat el pentru Movistar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici